Categories: Actualitate

Aproape 30 de străini expulzaţi din judeţ şi din ţară

Maximilian Gânju

Potrivit bilanţului de activitate pe anul 2019, prezentat de Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, anul trecut au fost depistaţi 18 străini în situaţii ilegale şi emise 24 de decizii de returnare, iar patru cetăţeni străini au fost îndepărtaţi sub escortă.
Tot anul trecut au fost depistate două căsătorii de convenienţă încheiate între străini din Albania şi Peru cu cetăţeni români, motiv pentru care străinilor li s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere şi împotriva lor a fost luată măsura îndepărtării de pe teritoriul României. Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 77 de sancţiuni contravenţionale, totalul amenzilor fiind de 57.300 lei.
„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, în cursul anului 2019, au asigurat managementul şederii şi rezidenţei, pe raza judeţului, pentru 1.442 de persoane, dintre care 616 străini din state terţe, cei mai mulţi din Moldova, China, Turcia şi 726 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Spania. Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membri de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), studii, angajare în muncă, sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre“, arată instituţia în raportul de activitate.
Anul trecut au fost emise 361 de permise de şedere, dintre care 329 pentru şedere temporară şi 32 pentru şedere pe termen lung, dar au fost eliberate şi 197 de certificate de înregistrare şi 28 de cărţi de rezidenţă permanentă. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 125 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare/detaşare în muncă, fiind emise 107 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi un lucrător înalt calificat.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

2 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

2 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

2 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

2 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

2 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

2 ore ago