Categories: Comunitate

Aproape 11.000 de pensionari hunedoreni au poprire pe pensie

Sorina Popa

Pensionarii hunedoreni nu duc lipsă de probleme. Pentru că nu le ajung banii, bătrânii sunt nevoiţi să facă împrumuturi. Din păcate, de multe ori, ei nu mai pot să înapoieze banii de unde i-au împrumutat. În aceste condiţii, Casa Judeţeană de Pensii trebuie să le pună poprire pe pensii. Potrivit directorului executiv al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, Ilie Toma (foto), sunt în jur de 2.700 de cazuri în care pensionarii sunt datori către executori judecătoreşti, peste 2.400 la CAR, aproape 1.600 la primării, peste 1.000  la cooperative de credit şi peste 250 la bănci.

„În total, avem înregistrate 10.739 de cazuri de reţineri din pensii. La casa locală de pensii din Deva sunt înregistrate 6.032 de dosare, iar la cea din Petroşani, 4.707 cazuri. Noi primim la instituţie acte oficiale, întocmite de executori judecătoreşti, sau sentinţe judecătoreşti. Se studiază actele de către specialiştii de la Departamentul Juridic şi se dau vizele de legalitate. În aceste cazuri, dacă există viza de legalitate, atunci începe reţinerea sumelor din pensii. În caz că se dovedeşte că documentele respective nu sunt corecte, atunci nu se trece la reţinerea sumelor”, a declarat Ilie Toma, directorul executiv al Casei de Pensii Hunedoara.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Prin ce faceti se numeste recuperare de bani ,fara o judecata in care judecatorul s-a decida cat i se poate retine din pensie dupa ce i se calculeaza taxele si mancarea zilnica nu aveti dreptul s-a retineti bani din pensie .

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

27 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

9 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

9 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

9 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

9 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

9 ore ago