Apa Serv Valea Jiului a scãpat de monitorizare

Societatea de apă şi canal din Valea Jiului este singura din ţară care nu mai are nici un fel de probleme în privinţa apelor uzate.
Staţia de la Dănuţoni din Iscroni, după darea în folosinţă a investiţiei privind purificarea apelor uzate, aşa numita treaptă biologică, face ca Apa Serv Valea Jiului să nu mai deverseze în Jiu nici un agent poluator. „Ridicarea regimului de supraveghere specială de către Administraţia Naţională Apele Române prin şedinţa Comitetului de Bazin Jiu-Dunăre din data de 18.12.2014 ne face astfel singurul operator din Bazinul Hidrografic Jiu care se încadrează în toţi parametrii de calitate a apelor la deversarea în emisar”, declară Costel Avram, directorul general al APA Serv Valea Jiului.
Investiţia privind tratarea apei uzate de la Dănuţoni a fost finanţată din fonduri europene, însă a adus şi o creştere a cheltuielilor pentru Apa Serv. Lunar, operatorul de apă şi canal din Valea Jiului are de plătit circa 60.000 de lei doar pentru energia electrică pe care o consumă cu staţia de epurare. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

7 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

7 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

7 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

7 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

7 ore ago