Anveloparea blocurilor din municipiu este o prioritate pentru Primăria Deva

Mircea Crivăţ

Ieri, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, viceprimarul Gabriel Ilieş şi func­ţionarii de la Serviciul Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Deva au avut o întâlnire cu un prim grup de reprezentanţi ai aso­cia­ţiilor de proprietari din municipiu..
Tema întâlnirii a fost procedura de înscriere în programul de reabilitare termică a blo­curilor şi de obţinere a fondurilor europene pentru creş­te­rea eficienţei energetice a clădirilor rezi­den­ţiale.
Astfel participanţii la întâlnire au fost infor­maţi care sunt paşii de urmat pentru a obţine această finanţare şi ce documente trebuie să pună la dispoziţia primăriei asociaţiile de pro­prietari care vor să implementeze proiecte de anvelopare a blocurilor finanţate cu fonduri europene şi să încheie cointract cu Primăria Municipiului Deva pentru depunerea şi derularea proiectului.
Potrivit primarului Florin Oancea, întâlnirile cu reprezentanţii tuturor asociaţiilor de pro­prietari din municipiul Deva vor continua. „Avem la Primărie 50 de dosare pentru rea­bili­tarea termică a blocurilor, depuse de aso­cia­ţiile de proprietari, care sunt incomplete şi în care mai trebuie incluse anumite do­cu­men­te. Co­legii noştri de la Serviciul Pro­grame Dez­voltare le stau la dispoziţie pre­şe­dinţilor aces­tor asociaţii pentru a-i consilia în actualizarea do­sa­relor. Mi-aş dori ca primăria să primească cât mai multe solicitări din par­tea asociaţiilor de pro­prietari pentru rea­bi­litarea termică a blo­­cu­rilor, ceea ce va duce la creşterea confortului lo­cu­itorilor municipiului nostru”, a declarat după în­tâlnire Florin Oancea, edilul şef al reşedinţei de judeţ.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Aviz amatorilor !!! La blocul 13A de pe Impăratul Traian, lucrările de reabilitare au fost efectuate de către o firmă de ,,necalificați"; drept urmare, în septembrie toate cele 20 de apartamente au fost inundate de ploaie, după ,,repararea" acoperișului. Ulterior, constructorii au continuat dezastruos lucrările (nerespectare proiect la reabilitarea terasei blocului și a subsolului, balcoane sparte la interior și nereparate, șpaleți neparaleli și pervaze montate prost, tâmplăria din PVC zgâriată, zugrăvit exterior decorat cu linii strâmbe, geamurile balcoanelor lăsate murdare cu mortar în zone inaccesibile curățării etc). În ciuda numeroaselor sesizări făcute de proprietari, Primăria Deva nici măcar nu a răspuns petițiilor și - deci - nu a luat nicio măsură, tratând situația proprietarilor cu indiferență și cu dispreț !?! Așteptăm recepția lucrărilor !

  • Da, aceste proiecte nu sunt făcute pentru ,,creşterea confortului lo­cu­itorilor municipiului nostru”, ci pentru a îmbogăți într-un mod facil și rapid firmele agreate de primărie.Lucrările realizate de aceste firme sunt făcute în bătaie de joc, doar să fie făcute, de o calitate jalnică, în total dispreț față de cetățeni. Adică trebuie să mulțumim și să fim ridicăm osanale, ca și când ne-ar face o favoare și ne fac de gratis, iar noi fraierii nu le mulțumim, nu suntem recunoscători și ce să vezi, avem și pretenții la lucrări de calitate pe banii noștri. Pentru că ,da, surpriză și noi plătim , nu este gratis. Ca atare, aceste firme și angajații primăriei, ar fi cazul să înțeleagă că sunt în slujba cetățenilor și plătiți din banii acestora.Iar firmele, să facă bine să angajeze oameni calificați(chiar dacă trebuie să îi plătească mai mult), nu toți necalificații, neprofesioniștii adunați de pe marginea drumului și să nu mai trateze locatarii in bătaie de joc, că până una alta, sunt plătiți și de către locatari. Iar dacă nu sunt capabili să aibă oameni calificați și să realizeze lucrări de calitate, să se lase de meserie, să lase locul altora care chiar se pricep.PRIMĂRIA încă așteptăm răspuns la sesizările făcute acum 5 luni!Termenul legal este de 30 zile, dar, de, dacă ești primărie poți trata cetățenii cu nepăsare, aroganță și lipsă de orice considerație. Așteptăm cu mare interes recepția lucrărilor ! (poate atunci veți catadicsi să vă deplasați din birou).

  • Florin Oancea, si Primaria DEVA ce se intampla? de ce nu raspundeti in timp real la solicitarile cetatenilor, am citi cele 2 plangeri din comentarii de la cetateni si sunt oripilat. De ce doar acum v-ati trezit cu anveloparea? 31 ani si ceva ati anvelopat cateva blocuri in oras. Trebuiau sa fie toate gata. In ritmul asta 4-5 blocuri pe an, reusiti sa finalizati toate in secolul asta . Uite, va dau 50 de ani de acum inainte si va garantez ca jumate de blocuri nu o sa reusiti in ritmul vostru sa le anvelopati, dar asa ca lumea, cu meseriasi , fara plangeri gen de la cetateni.Nici casa de Cultura nu ati facut-o. Nici, cetatea , ultima parte, iar de gara nu mai zic nimic . Cladirea Mall Deva de langa Piata, nu e finaizata( arunca o privire spre partea dinspre Barou , si spune ce vezi , ai sa vezi BCA -uri albe , pereti nefinalizti, se vede zidaria), dar stiu Florine ca nu iti pasa, ani de zile am scris si eu si atii sesizari, si zero raspunsuri si zero finalizari. Daca vrei si peste 5 ani iti reamintesc si nici atunci nu o sa iti pese. Poate demonstrezi in mandatul asta al doilea macar ca iti pasa. Fa , ma curat in Deva, ca e mizerie. Fa , ma trotuarele, fa ma bordurile , fa ma strazile, fa ceva...

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

13 ore ago