Categories: Sport

ACS Galaxy, echipa de fotbal feminin din Brad, pe drumul afirmării

Fotbalul, sportul rege devine o disciplină care atrage tot mai mult reprezentantele sexului frumos. La nivel european s-a decis ca fiecare federaţie naţională să îşi orga­ni­zeze activitatea şi pentru echipele feminine de fotbal, să organizeze competiţii pentru sec­torul feminin şi să pregătească echipe na­ţionale pentru un întreceri internaţionale.
În judeţul nostru sunt câteva cluburi care au iniţiat organizarea de activităţi pentru cons­ti­tu­i­rea unor echipe feminine iar în 2019 AJF Hu­ne­doara a participat cu o formaţie din oraşul Haţeg la o competiţie naţională organizată la Alba Iulia şi care a câştigat un valoros trofeu.
Am constatat că numărul echipelor de fotbal feminin la nivelul judeţului nostru este în creştere şi tot mai multe cluburi încearcă să se evidenţieze şi la acest nivel, chiar dacă pentru început au formaţii alcătuite din eleve de la unităţile şcolare din judeţ. Astfel la Brad s-a constituit în cadrul clubului ACS Galaxi ,o secţie de fotbal feminin, iar fetele le­gitimate la Brad vor să fie campioane.
Recent Baza Sportivă Clujana din Cluj Na­poca , a găzduit jocul amical dintre formaţiile fe­minine U Olimpia Cluj U15 şi ACS Galaxy Brad U15. Jocul s-a desfăşurat sub formă de triunghiular, cu 3 reprize a câte 30 minute, lotul de jucătoare al formaţiei clujene fiind împărţit în două echipe.
Rezultatul contează acum mai puţin dar important este că …jucătoarele de fotbal din Brad, pregătite de Radu Filipaş, au de­mons­trat calităţi deosebite pentru acest sport, mulţi dintre colegii lor băieţi fiind invidioşi pentru modul în care ele manevrează mingea de joc. Câteva dintre componentele echipei au acu­mu­lat suficientă experienţă competiţională. De exemplu, Daria Enache(portar), Luiza Scrob, Karla Vîrteiu şi Antonia Faur au mai multe meciuri disputate şi sunt fără emoţii înainte de partidele programate.
Pe lângă sportivele enumerate mai sus în lotul echipei din Brad mai evoluează Maria Diniş, Alesia Dragoş, Emanuela Nedea, Geor­giana Cincă, Marina Stan, Andreea Gomoi, Natalia Crîsnic, Iasmina Vălean, Veronica Matieş şi Maya Csaki ,toate pregătite de Radu Filipaş, cel care speră ca echpa de fot­bal feminin din Brad să fie susţinută în con­ti­nuare în tentativa de a face performanţă în acest sport.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

o oră ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

o oră ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

o oră ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

o oră ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

2 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

2 ore ago