Categories: Sport

Antrenor cu două „suflete“

Tânărul şi talentatul antrenor de gimnastică Ioan Coroiu (31 ani), de la CNS CSS „Cetate“ Deva, este şi un împătimit al atletismului, el alergând în ultimul an la mai multe competiţii de semimaraton ori maraton. Tehnicianul a câştigat, la finalul săptămânii, proba de 21 de kilometri, desfăşurată pe Stadionul „Cetate“ din Deva, în care au alergat şi multe dintre gimnastele pe care le pregăteşte.

Profesionist la gimnastică…

Ioan Coroiu „arde” pentru performanţă alături de gimnastele de la CNS CSS „Cetate“ Deva, pe care le pregăteşte de patru ani împreună cu Adela Popa, deşi el nu a făcut niciodată sport de performanţă. Tehnicianul, care a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, cu specializarea gimnastică, are deja importante realizări ca antrenor. Multe dintre gimnastele sale au urcat pe podium la concursurile naţionale şi internaţionale, iar unele bat la porţile loturilor naţionale. „Lucrez de patru ani ca antrenor de gimnastică, aici, la clubul din Deva, iar satisfacţiile sunt destul de mari. Nu e vorba de bani, deoarece câştigurile sunt modeste, ci de rezultatele obţinute şi de bucuria de a respira aerul special al performanţei. Tot ce facem în sală cu gimnastele, facem cu pasiune şi cu suflet, iar răsplata este de cele mai multe ori pe măsura eforturilor”, a spus tânărul tehnician.

… amator la atletism

În afara antrenamentelor din sala de gimnastică, unde profesează ca antrenor, Ioan Coroiu se dedică sportului şi ca… sportiv. Tehnicianul este un împătimit al alergării, iar în ultimul an, a urmat îndemnurile prietenilor şi a ajuns să concureze şi la diverse competiţii de semimaraton şi maraton. „Întotdeauna am fost o persoană activă, astfel că am practicat toate sporturile posibile, de la fotbal şi atletism, până la alpinism şi şah. În timpul facultăţii, am fost legitimat la secţia de atletism a clubului Universitatea Cluj, dar fără să am performanţe notabile… Nu mă prea înţelegeam cu antrenorul, motiv pentru care am şi urmat specializarea gimnastică. Aici, la Deva, în timpul liber, am redescoperit bucuria alergării cu un grup de prieteni, iar în ultimul an, m-am lăsat convins de ei şi am participat la mai multe competiţii de semimaraton şi maraton”, a spus Ioan Coroiu.
Tehnicianul a alergat doar în 2012 la cinci competiţii puternice, iar rezultatele au fost mai bune de la o întrecere la alta. La Maratonul Internaţional desfăşurat în luna aprilie la Cluj, antrenorul devean a ocupat locul 18 în proba de semimaraton (21 kilometri). La Maratonul Montan de la Băişoara, desfăşurat în mai, în Munţii Apuseni, Ioan Coroiu s-a clasat pe locul 19 din 450 de alergători. La „Maraton Retezat”, desfăşurat în luna august în Masivul Retezat, antrenorul de la Cetate s-a clasat pe locul trei la semimaraton. „A fost un teren accidentat, unde decisivă a fost tehnica de alergare”, a precizat Ioan Coroiu. A urmat apoi, tot în luna august, un maraton de noapte, primul din România, derulat în zona Staţiunii Straja din Valea Jiului, unde Ioan Coroiu s-a clasat pe locul 16 din 65 de concurenţi care au alergat cu „lumini frontale” pe un traseu marcat cu benzi reflectorizante. În fine, ultimul concurs a fost Maratonul pe Stadion de la Deva, desfăşurat duminica trecută, unde Ioan Coroiu a sosit primul în proba de semimaraton. „Am câştigat în condiţiile unei concurenţe modeste, dar marea bucurie a fost că alături de mine au alergat şi gimnastele Adela Florea, Mădălina Blendea, Laura Jurca, Andreea Iridon, Ioana Nicoară, Ioana Crişan, Olivia Câmpean, Carmen Ghiciuc şi Brigitta Nagy. Unele dintre ele au parcurs chiar şi şase kilometri”, a precizat Ioan Coroiu.
Următoarea competiţie la care va alerga antrenorul devean este „Maratonul Piatra Craiului”, care va avea loc sâmbătă, 6 octombrie. „Nu urmăresc performanţa, ci vreau doar să savurez plăcerea de a face mişcare şi să îmi fac prieteni, deoarece am observat că tot mai mulţi oameni aleg să alerge la astfel de competiţii”, a mai spus Ioan Coroiu. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago