Categories: Eveniment

Angajaţii penitenciarelor ies în stradă

Andreea Lazăr

Angajaţii din penitenciare vor protesta împotriva noului Cod al Muncii. Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) au stabilit calendarul protestelor, în întreaga ţară.

Liderul SNLP, Sorin Dumitraşcu, a afirmat, vineri, la Deva, că în această perioadă au loc strângeri de semnături pentru participarea la greva generală. „Nemulţumirea principală este refuzul autorităţilor de a semna un nou contract colectiv de muncă. Prin protestele pe care le vom organiza urmărim combaterea noului Cod al Muncii, care nu face altceva decât să destructureze tot. Un exemplu îngrijorător este acela că în ultimii doi ani au scăzut la jumătate contractele de muncă. Problemele pe care noi le ridicăm sunt reale, nu sunt ambiţii personale, dar guvernanţii nu vor să înţeleagă acest lucru”, a declarat Sorin Dumitraşcu.
La nivelul judeţului Hunedoara, protestele de stradă vor începe în 3 martie. Acestea sunt programate să se desfăşoare timp de opt săptămâni, în fiecare zi de joi, în perioada 3 martie – 20 aprilie.

Funcţiile de conducere, ocupate fără concurs

Potrivit liderului SNLP, Sorin Dumitraşcu, o altă problemă a penitenciarelor din ţară este faptul că funcţiile de conducere sunt ocupate prin împuternicire. „Din cele aproximativ 300 de funcţii de conducere, 233 sunt ocupate prin împuternicire. Aceste posturi sunt finanţate, însă nu se doreşte scoaterea lor la concurs. Motivul îl reprezintă dorinţa unora de a exista un sistem de vasalitate: trebuie să fii cuminte ca la trei luni să ţi se prelungească împuternicirea şi să nu fii schimbat din funcţie. Calităţile acestor conducători sunt zâmbetul în faţa şefilor şi privirea încruntată către subalterni”, a mai adăugat Sorin Dumitraşcu.
Există şi în Penitenciarul Bârcea Mare două cazuri, mai mult sau mai puţin ilare. „Directorul adjunct al Penitenciarului Bârcea ocupă această funcţie de mai mulţi ani, prin împuternicire, în timp ce la concursul pe post a obţinut nota 2,85. La fel este şi cazul unui şef de tură, poreclit „Agentul Pi”, pentru că la examenul pentru o funcţie de conducere a obţinut 3,14”, a afirmat Nicolae Grosu, liderul Sindicatului „Vulturul”, din cadrul Penitenciarului Bârcea Mare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago