Categories: ComunitateFlash

Anchetă în cazul fetiţei cu handicap, trimisă, în batjocură, la muncă

Maximilian Gânju

Cazul minorei de cinci ani şi jumătate, din Petroşani, care are gradul grav de handicap, dar care i-a  fost schimbat pe motiv că are toate membrele, a ajuns în atenţia actualei conduceri a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara.

Consiliul Judeţean Hunedoara a cerut o anchetă în cazul minorei, pentru a se stabili dacă schimbarea gradului de handicap s-a făcut corect şi în baza documentelor medicale care atestă afecţiunile medicale ale fetiţei.
„Am luat legătura cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara şi am cerut să fiu informat cu privire la situaţia aceasta. Înţeleg că s-a schimbat legislaţia, că există acum mai multe criterii de încadrare la handicap. Le-am solicitat să fiu informat, dar până se întruneşte comisia durează, sunt medici etc. Oricum, o să se întrunească de urgenţă şi o să reevalueze dosarul”, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Actuala conducere a DGASPC Hunedoara a făcut o verificare a dosarului, iar încadrarea minorei la gradul de handicap mediu a fost făcută de medici în baza dosarului medical. „Fetiţa este încadrată din anul 2013 la gradul mediu. Noi trimitem luni (n.r. astăzi) o maşină de la Direcţie la mătuşa fetiţei, să vedem unde ar putea fi internată minora. Încercăm să o sprijinim, să vedem dacă putem să o internăm la Deva, la Timişoara, să vedem dacă obţinem documente suplimentare de la medici pentru o încadrare de grav.(…) Vrem să i se facă nişte investigaţii medicale şi ca urmare a acelor investigaţii să i se elibereze diagnosticele corecte, dacă fetiţa e mai bolnavă”, a precizat Loredana Popa-Haida, director adjunct interimar al DGASPC Hunedoara. Mătuşa micuţei, Olguţa Ileana Mureşan, a cerut exact acest lucru, ca micuţa să fie internată şi evaluată medical de o comisie de medici, alta decât cea din Hunedoara. Femeia nu mai vrea să ajungă în faţa comisiei medicale hunedorene, pentru că a fost tratată în batjocură.
„Eu nu am avut plic să-l dau la comisie. (…) Dacă eşti sărac, nu te bagă nimeni în seamă. Fetiţa a avut gradul grav şi apoi s-a însănătoşit. Am intrat la comisie şi un doctor de acolo, fără să se uite, ne-a tratat aşa, ca pe nişte nimicuri, şi ne-a spus că „dacă nu şi-a pierdut o mână sau un picior, nu primeşte decât grad mediu. Ne-a dat gradul mediu, iar la ieşire mi-a spus senin: când o mai creşte poate merge la muncă!”, a susţinut mătuşa copilei. Olguţa Ileana Mureşan mai spune că se teme că va fi persecutată pentru că a apelat la presă. „Sper să nu se răzbune acum pe mine, am fost avertizată anul trecut să nu spun la presă nimic. Eu pentru fetiţă fac orice, nu cerşesc, nu fur, nu mă milogesc, ci vreau doar ca fetiţei mele să i se facă dreptate”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago