Categories: ComunitateFlash

Anchetă în cazul fetiţei cu handicap, trimisă, în batjocură, la muncă

Maximilian Gânju

Cazul minorei de cinci ani şi jumătate, din Petroşani, care are gradul grav de handicap, dar care i-a  fost schimbat pe motiv că are toate membrele, a ajuns în atenţia actualei conduceri a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara.

Consiliul Judeţean Hunedoara a cerut o anchetă în cazul minorei, pentru a se stabili dacă schimbarea gradului de handicap s-a făcut corect şi în baza documentelor medicale care atestă afecţiunile medicale ale fetiţei.
„Am luat legătura cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara şi am cerut să fiu informat cu privire la situaţia aceasta. Înţeleg că s-a schimbat legislaţia, că există acum mai multe criterii de încadrare la handicap. Le-am solicitat să fiu informat, dar până se întruneşte comisia durează, sunt medici etc. Oricum, o să se întrunească de urgenţă şi o să reevalueze dosarul”, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Actuala conducere a DGASPC Hunedoara a făcut o verificare a dosarului, iar încadrarea minorei la gradul de handicap mediu a fost făcută de medici în baza dosarului medical. „Fetiţa este încadrată din anul 2013 la gradul mediu. Noi trimitem luni (n.r. astăzi) o maşină de la Direcţie la mătuşa fetiţei, să vedem unde ar putea fi internată minora. Încercăm să o sprijinim, să vedem dacă putem să o internăm la Deva, la Timişoara, să vedem dacă obţinem documente suplimentare de la medici pentru o încadrare de grav.(…) Vrem să i se facă nişte investigaţii medicale şi ca urmare a acelor investigaţii să i se elibereze diagnosticele corecte, dacă fetiţa e mai bolnavă”, a precizat Loredana Popa-Haida, director adjunct interimar al DGASPC Hunedoara. Mătuşa micuţei, Olguţa Ileana Mureşan, a cerut exact acest lucru, ca micuţa să fie internată şi evaluată medical de o comisie de medici, alta decât cea din Hunedoara. Femeia nu mai vrea să ajungă în faţa comisiei medicale hunedorene, pentru că a fost tratată în batjocură.
„Eu nu am avut plic să-l dau la comisie. (…) Dacă eşti sărac, nu te bagă nimeni în seamă. Fetiţa a avut gradul grav şi apoi s-a însănătoşit. Am intrat la comisie şi un doctor de acolo, fără să se uite, ne-a tratat aşa, ca pe nişte nimicuri, şi ne-a spus că „dacă nu şi-a pierdut o mână sau un picior, nu primeşte decât grad mediu. Ne-a dat gradul mediu, iar la ieşire mi-a spus senin: când o mai creşte poate merge la muncă!”, a susţinut mătuşa copilei. Olguţa Ileana Mureşan mai spune că se teme că va fi persecutată pentru că a apelat la presă. „Sper să nu se răzbune acum pe mine, am fost avertizată anul trecut să nu spun la presă nimic. Eu pentru fetiţă fac orice, nu cerşesc, nu fur, nu mă milogesc, ci vreau doar ca fetiţei mele să i se facă dreptate”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago