Anamaria Gavrilă, deputat independent de Hunedoara: Condamnăm ferm decizia de trimitere în Ucraina de armament și echipamente militare.

Domnule Președinte Iohannis, Domnule Prim-Ministru Ciucă – condamnăm ferm decizia de trimitere în Ucraina de ar­mament și echipamente militare.
Domnule Președinte Iohannis, poate dum­neavoastră trăiți deja în Germania, noi trăim în România. Iar geografic România nu se află unde se află Germania, ci se află la marginea războiului.
Dacă ați vorbi cu românii, ați auzi că nu vor în nici un fel să fie atrași în acest război.
Armament și echipamente militare ar trebui să trimită țările care nu se află la o aruncătură de băț de Rusia. Țări precum Germania, Italia, Franța, Spania și Marea Britanie ar trebui să susțină Ucraina cu echi­pament militar și armament. Însă aceste țări arată, de o săptămână, că mai bine își apără economiile și piețele financiare decât să apere oamenii din Ucraina, Republica Moldova sau România.
Prin trimiterea de armament și echi­pament militar, România riscă atât de mult pentru poporul său, pentru românii din Republica Moldova și pentru românii din vechile teritorii.
România pierde deja din cauza acestui război. Până și domnul Cîțu încearcă să ne dea câte un indiciu în fiecare zi – că în România va fi foarte greu. Ne confruntăm deja cu oameni care nu își pot plăti facturile la energie, cu firme românești care se închid, cu firme cu capital rusesc care curând nu vor mai putea plăti oamenii și îi vor da afară. Iar aceste consecințe sunt aici să rămână pentru mult timp. România va purta stigma riscului de război pentru zeci de ani de acum încolo, iar capitalul străin va veni aici doar ca să cumpere la cel mult un sfert de preț activele românilor.
Pentru poziția strategică pe care o ocupă România, dumneavoastră, dragi conducă­tori, preocupați-vă de pace, preocupați-vă de asigurarea de investiții pentru România, preocupați-vă de intrarea în Schengen, preocupați-vă de fondurile europene. Dom­nul Ministru Vâlceanu nici măcar de cur­toazie nu răspunde în timp decent soli­citărilor Comisiei pentru Afaceri Europene.
Iar cât despre comentarii la adresa răz­boiului fără valoare, domnule Dâncu, mai bine ați învăța patru propoziții în engleză pe de rost ca să nu ne mai faceți o țară întreagă de râs.
Doamne, ferește-ne de conducători ne­pricepuți pe care nu noi i-am pus în funcții și care nu ne reprezintă.

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Când credeți că victimele torționarilor din România vor putea adera și ei la Uniunea Europeană pentru a le fi respectate drepturile ca victime a torturii ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

2 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

2 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

2 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

2 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

2 ore ago