An cu mari emoţii pentru Monica Iacob Ridzi

Natalia Bumbac

Pentru deputatul de Valea Jiului Monica Iacob Ridzi (foto), anul 2015 începe cu mari emoţii. Este anul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa sentinţa definitivă în dosarul în care este judecată pentru acuzaţiile de abuz în serviciu în perioada în care a fost ministru al Tineretului şi Sportului.
Prima şedinţa de judecată din 2015 a fost fixată pentru 12 ianuarie, termen la care magistraţii vor audia părţile din dosar, aşa cum se arată pe portalul instanţei.

Condamnată la prima instanţă
Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, în 27 ianuarie, de un complet de trei judecători, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009, de Ziua Naţională a Tineretului, decizia nefiind definitivă. Deputatul de Valea Jiului împreună cu alte 11 persoane a fost trimisă în judecată în 3 mai 2011. Monica Iacob Ridzi a fost membru al PDL până în septembrie 2012, moment în care a demisionat şi s-a înscris pe listele PP-DD. În toamna anului trecut, deputatul de Valea Jiului a decis să îşi schimbe din nou colegii politici şi s-a înscris în UNPR, împreună cu soţul său Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani. Dacă prin sentinţa definitivă pronunţată de Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi menţinută pedeapsa de închisoare cu executare, Monica Iacob Ridzi riscă să-şi încheie definitiv cariera politică, la vârsta de 37 de ani, vârstă la care unii abia îşi fac debutul.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Stimata doamna Dorela
    Cititi TOATE apararile politicienilor si ve-ti observa ceva tare ciudat, seamana izbitor cu ceea ce spuneti.
    Din patima cu care ziceti eu deduc ca toti sunt nevinovati.
    Si chiar asa e. Noi de fapt cretinii care-I suportam si-i votam suntem adevaratii vinovati. Sa ne ierte bunul Dumnezeu, nu pentru ca suntem inocenti, ci pentru ca mai si fluieram.
    Dixit.

  • Imi cer mii de scuze dar corect se scrie VETI OBSERVA nu ve-ti observa. In rest multa sanatate si prosperitate tuturor.

  • Multumesc pt. observatie, recunosc am pus liniuta gresit. Dl. Moise Nicoara are dreptate, nu-i asa domnule Nicoara ca si Monica si Ioan Mircea ca si Mircia, sunt oameni respectabili si tuturor le-au fost intocmite dosare politice ?!!! Si nu-i asa ca tot noi suntem vinovati ca am votat prost, fiecare cu simpatizatul lui. Fiecare am crezut ca sunt oameni de treaba, si ca am votat bine. Dar atunci cand au facut ce au facut nu ne-au mai intrebat. Dar dupa procese, cred ca au cu totii obligatia morala sa explice si, de ce nu, chiar sa-si ceara iertare ?! Nu-i vom reabilita, dar a recunoaste ca ai gresit, cred ca e primul pas spre ispasire.

  • Sincer, sunt incantat de tonul si spiritul academic al Domniei Voastre. Nu, nu sunt respectabili nici unul din cei pe care i-ati enumerat. Dar, nu cred ca sunt corecte generalizarile fie si despre oamenii politici. Va pot da exemple cu hunedoreni de acest gen care isi fac datoria si nu sunt acuzati de potlogarii: Bogdan Timpau, Carmen Harau, Laurentiu Nistor, Natalia Intotero, Cristian Resmerita, Sorin Marica, Gheorghe Firczak, Dorin Paran, Haralambie Vochitoiu. Daca ati observat nu am enumerat-o si pe Maria Campeanu, deoarece este in aceeasi "oala" cu cei trei pomeniti de Domnia Voastra. Nimic nu este politic din acuzatiile aduse la adresa lor. Electoratul nu a gresit deoarece nu avea de unde sa stie ce vor face. De altfel, insusi Purcel, in primele doua mandate a fost rezonabil. Abia acum a innebunit, crezandu-se infailibil. Da, ar trebui cei acuzati si condamnati sa-si ceara iertare cetatenilor care i-au investit cu increderea lor si ei au tradat-o.

  • Multumesc pentru apreciere.
    De data aceasta insa, va rog sa acceptati dvs. ca fara a generaliza ieftin am eumerat doar varfurile de lance ale "nevinovatilor" adica in ordinea sumelor din citatele procurorilor. Fara fi limitata aceasta lista, generalizarea mea vine strict din fraza omniprezenta in apararile celor nominalizati, zic toti "dosare intocmite la comanda politica".
    In ceea ce priveste oamenii enumerati de dvs. ma delimitez putin si hai sa-i luam pe rand:
    1. Bogdan - este ... pupilul I M P U S de dl. Molot, va spun eu ca daca-l intrebati repede despre doctrina liberala, veti avea surprize.
    2. Carmen - incercati sa numarati va rog contractele pe bani publici adjudecate inainte de a fi implicata in politica si dupa, iarasi veti fi surprins.
    3. Sorin - e adevarat s-a limitat la cateva angajari "INDISPENSABILE" la un pui al Hidroelectricii (vezi nevasta)- societate aflata in insolventa si concediaza oameni.
    4. Pe stimabilu' Haralambie cred ca-l vor gratula suficient tovarasii sai din Vale.

    Nu am pomenit de doamna Campeanu, pentru ca stiind cifrele contractelor celorlalti, credeti-ma , "cantitatea" e mult dupa virgula.

    In rest sunt de acord cu multe din opiniile domniei voastre, iar diferentele de opinie le apreciez indiferent de autor, cu conditia eprimarii decente.

    Tot ce am scis mai sus este luat de pe media on-line.

  • Domnilor comentatori, despre fostul director al AJOFM Hunedoara, Iorgovan Velichi care este in libertate,ce părere aveti?

  • Nu va contrazic deoarece nu am date suficiente. Mediul on-line nu are credibilitate 100%. Cu privire la generalizari nu ma refeream direct la Domnia Voastra. In spatiul public se practica...o devalmasie in acest sens. Chiar Domnia Voastra prin enumerarea facuta dovediti ca ea nu este corecta, ca nu toti trebuie inclusi in decimare.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

14 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

14 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

14 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

14 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

14 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

14 ore ago