Actualitate

Ambulanţe noi pentru judeţ

Maximilian Gânju

Autospecialele tip B 4×2 au fost achiziţionate prin Programul POR 2014 – 2020 – „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”, iar ieri, marţi, 32 de ambulanţe au ajuns în Regiunea Vest, respectiv în judeţele Hunedoara, Arad, Caraş-Severin şi Timiş. Din acestea, şapte ambulanţe vor ajunge în judeţul Hunedoara.

La nivel naţional vor fi livrate, până la finele anului, 420 de ambulanţe, în vederea creşterii capacităţii de reacţie şi răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă şi a dezastrelor colective. De asemenea, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulanţe SMURD 4×4 către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi 24 către serviciile de ambulanţă.
Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sistemul integrat de urgenţă va beneficia de o îmbunătăţire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenţei medicale şi transportul pacienţilor fiind asigurate la standarde ridicate, a anunţat DSU din cadrul MAI. Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de lider de parteneriat şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanţă Judeţene, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice cu atribuţii în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

6 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

6 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

6 ore ago

Au furat la greu, iar acum plătesc! Percheziţii și suspecți reținuți!

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii Ser­viciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, fiind acuzaţi de…

6 ore ago

Escrocheria „Călugărița” face ravagii în conturile românilor. Infractorii au găsit o nouă metodă de a obține venituri consistente

Inventivitatea infractorilor pare să nu cunoască limite, aceștia punând mereu la cale noi metode prin…

6 ore ago