Categories: Actualitate

Alocaţii pentru copiii românilor din Spania

Adriana Năstase

Mulţi cetăţeni români cu rezidenţa legală în Spania nu îşi cunosc drepturile şi ca atare, nu primesc alocaţie pentru copii acolo, deoarece nu fac cerere, deşi ei au dreptul acesta.
„Pentru a primi alocaţia pentru copii în Spania, este necesar ca tatăl sau mama să aibă reşedinţa legală în această ţară. Autorităţile spaniole nu vor completa formularele necesare pentru românii care lucrează în Spania fără forme legale, deoarece persoanele respective nu se află în baza de date. Pentru românii din ţara străină, plata alocaţiei pentru copii se face de către Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Hunedoara (AJPS). De asemenea, plata drepturilor restante se face la cererea reprezentantului legal al copilului, inclusiv pentru cazurile în care nu se obţine negaţie din Spania. Obţinerea negaţiei este necesară doar pentru românii care au avut reşedinţa legală în Spania, deoarece aceştia ar fi putut beneficia de prestaţii sociale din partea statului spaniol”, a declarat Mihai Popovici (foto), directorul AJPS Hunedoara.
Potrivit acestuia, există români care muncesc permanent în Spania, dar care nu primesc alocaţie pentru copii, deoarece depăşesc veniturile stabilite de autorităţile spaniole.
Din România mai beneficiază de alocaţii, cei care lucrează în Spania fără forme legale, dar care mai au domiciliul în România.
Cetăţenii români cu rezidenţa legală în Spania nu vor beneficia de alocaţie pentru copii, acordată de statul spaniol, dacă veniturile familiei depăşesc o anumită valoare, în funcţie de numărul minorilor aflaţi în întreţinere.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • sunt mama a unei fetite de 3 luni unde as putea cere mai multe informati pt. alocatia copiluluisuntem in spaniade 7 ani dorin alocatia care ne corespunde de spania

  • noi avem o fetita de 5 ani si un baietel de 5luni,ambii nascuti in spania.noi lucram cu contrct aici.vrem sa stim de unde sa cerem formuarele si unde sa le trimitam ,pt alocatii.multumim

  • Buna,voi naste in Romania in februarie,tatal este spaniol dar nu suntem casatoriti doar suntem impatronati la aceeasi adresa.Am vreo sansa sa primesc un ajutor din partea statului spaniol?
    Merci!

  • BUNA ZIUA, EU SUNT DIN OLTENITA SI SUNT CASATORITA IN SPANIA CU CETATEAN SPANIOL, SI AVEM IMPREUNA 2 COPII, DE 5 ANI SI DE 7 LUNI. SI AS DORI SA MA INFORMATI DACA COPII MEI AU DREPTUL LA ALOCATIA DIN ROMANIA. SI CE ACTE IMI TREBUIESC . MULTUMESC FRUMOS.

  • buna ziua as dori un raspuns copilul ieste in spania inpreuna cu bunici iel poate lua alocatie sau bunica ajutor cal intrtine as dori un raspuns pe adresa mia va multumesc are toate actele necesare sa raspunda in locul parintilor , bunici

  • avem un copil de 3 ani nascut in spania dar nu suntem casatoriti avem vreo sansa pentru a primi ajutor din spania'

  • nu sunt divortata am un copil de 3 ani cu un spaniol locuim inpreuna nu suntem casatoriti cum pot sa iau alocatia in romania dupa copil si ce acte am nevoie '

  • Buna ziua,am un baietel de 3 ani si 4 luni locuim in Spania de 5-6 sotul meu munceste cu acte iar eu nu muncesc as vrea sa va intreb cum as putea sai fac alocatie la baiat.Si ce acte imi trebuie.Noi aiccea nu luam alocatie ptr copil.Va multumesc.O zi buna!

  • Buna ziua, as dori sa stiu de unde pot cere formularele pt alocatia din Spania?Am o fetita de 7 ani si locuim in Spania.Va multumesc.o zi buna

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

17 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

17 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

17 ore ago