Categories: Electorale

Alianţa trebuie sã facã schimbarea! Şi o va face!

În această perioadă, discut zilnic cu zeci de hunedoreni. O parte din sesizările acestora sunt suspiciuni, mai mult sau mai puţin rezonabile, privind risipirea banului public în dispreţ faţă de lege şi faţă de interesele noastre, ale tuturor.
Alegerea ani la rând a unor reprezentanţi ai celor două partide mari PSD şi PNL ne-a adus în această situaţie. Forţa pe care au transmis-o aceştia în fiecare judeţ al României către prefecţi, şefi de consilii judeţene, consilieri, i-a făcut pe toţi aceştia să se simtă invincibili în faţa legii.
Lipsa de responsabilitate şi risipirea banului public vine din incompetenţă, dar şi din convingerea care s-a perpetuat ani la rând că „lor” nu li se poate întâmpla nimic. „Ei” au cunoştinţe, au relaţii, se descurcă, intervin, cunosc, aranjează, stăpânesc tot ce mişcă şi sunt invincibili. Aşa am ajuns să vedem cum corupţia atât de prezentă şi în judeţul nostru ne secătuieşte de puţinele resurse pe care le avem. Singurul scop al acestor oameni este acela de a fi la „butoane”, de a face jocurile.
Toate acestea trebuie să înceteze! Oamenii care fac parte din Alianţa pentru Hunedoara, ingineri, doctori, economişti, profesori, muncitori, tineri, nu sunt obişnuiţi cu astfel de practici, dorind să le combată cu toată hotărârea, în primul rând datorită faptului că ani la rând au fost victime ale corupţiei, ale nepăsării, ale incompetenţei. De aceea, ei vor face o altfel de politică. În ceea ce mă priveşte, în calitate de preşedinte al Alianţei pentru Hunedoara, vă promit, atât dumneavoastră, cât şi lor, că voi rezolva această problemă prin transparenţa deciziilor pe care le voi lua.
Propun ca pe site-ul Consiliului Judeţean Hunedoara să fie afişate în permanenţă, listele cu investiţiile, achiziţiile, precum şi contractele în derulare. Dumneavoastră, presa, orice hunedorean contribuabil trebuie să ştie dacă doreşte, unde şi cum sunt folosiţi banii din taxe şi impozite. Aceşti bani publici reprezintă efortul susţinut al nostru, al tuturor, iar un astfel de gest de transparenţă ne va obliga, în primul rând pe noi, cei care vom conduce administraţia judeţului, să fim responsabili.
Dacă dorim să facem ceea ce trebuie pentru judeţ, domnilor de la PSD şi PNL, trebuie să o facem la vedere, în mod transparent. Fără licitaţii trucate, firme de casă şi investiţii de care nimeni nu are nevoie. Societatea civilă nu este un duşman care trebuie ţinut la distanţă, este un partener care ne poate ajuta într-un mod definitoriu în realizarea proiectelor comunitare.
A venit timpul ca găştile roşii şi galbene să lase administraţia pe mâna unor oameni competenţi, cărora le pasă de Hunedoara.
Alianţa pentru Hunedoara nu este o simplă formaţiune politică, este inima şi respiraţia unor oameni care s-au decis să schimbe lucrurile, pentru că nu mai pot trăi ca până acum. ŞI O VOM FACE!

Haralambie Vochiţoiu,
senator de Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Haralambie Vochiţoiu, e foarte adevărat tot ce afirmi. Sincer, este chiar foarte bine formulat. Însă, te întreb generalul Gabriel Oprea avea impresia că este intangibil? Avea credinţa că rezolvă tot ? Avea impresia că este la "butoane" ? L-ai apărat luni în şir cu o râvnă demnă de o cauză mai bunâ ? Provii politic din rândul celor care făceau tot ceea ce spui tu, foarte bine, că nu trebuie făcut? Întrebăfile mele vor primi răspuns ? Te-aş vota dar de ce să cred acum că eşti altfel decât ai fost până acum? Dacă tot timpul afirmai tot ce afirmi acum da, jos pălăria. Însă eforturile tale în cazul Oprea îmi ridică mari semne întrebare despre sinceritatea celor afirmate acum.

  • Încă ceva. De unde să ştiu că dacă aritmetica CJ o va impune, nu te vei alia fie cu pesediştii, fie cu peneliştii?

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean