Categories: Actualitate

Afinarii îi încurcă pe vânători

Maximilian Gânju

Vânătorii din Valea Jiului nu mai pot participa la partide de vânătoare în această perioadă de teamă să nu-i împuşte, din greşeală, pe cei care culeg fructe de pădure.

Sute de vânători din zonă trebuie să aştepte mijlocul lunii septembrie pentru a putea participa la vânători colective, deoarece toate pădurile din cele şase localităţi ale Văii Jiului sunt înţesate cu persoane aflate la cules fructe, iar pericolul de a fi confundate cu vânatul este foarte mare. Pasionaţii de vânătoare sunt obligaţi să participe doar la partide individuale şi în locuri izolate unde vânatul poate fi observat cu uşurinţă.
„Nu putem participa la vânătoare colectivă cu gonaci, aşa cum ar trebui, pentru că este foarte multă lume în fondurile de vânătoare şi se pot întâmpla accidente. Aceste vânători le vom face după data de 15 septembrie, când populaţia nu mai umblă după fructe de pădure”, declară reprezentantul unei asociaţii de vânători. Totodată, aceştia au primit mai multe autorizaţii pentru împuşcarea mistreţilor, care produc pagube la culturi, dar şi în acest caz vânarea dăunătorilor este îngreunată. „Le-am cerut primăriilor să ne spună unde se înregistrează pagube produse de mistreţi la culturile agricole. Până acum nu avem plângeri de la populaţie în acest sens. Dacă vom primi solicitări emitem autorizaţii şi trecem la vânarea mistreţilor, acolo unde este posibil”, precizează acelaşi reprezentant al vânătorilor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

24 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

24 de ore ago