Adrian Papahagi: „E nevoie de alternativã la guvernarea catastrofalã a USL”

Volodia Macovei

La sfârşitul săptămânii trecute, la Costineşti, a avut loc Şcoala de Vară a Fundaţiei Mişcarea Populară. La eveniment, au participat şi lideri ai Partidului Mişcarea Populară. Nota finală a evenimentului a fost optimistă, popularii declarând că au încredere într-un electorat de dreapta consistent.

Un vehicul politic
Evenimentul organizat de Fundaţia Mişcarea Populară a propus dezbateri pe mai multe teme de actualitate despre doctrină şi strategie, economie românească şi economie mondială, reforma statului promovată de preşedintele Traian Băsescu, dar şi despre leadership şi management strategic. La dezbateri, au participat ca invitaţi şi lideri ai Partidului Mişcarea Populară (PMP), vehiculul politic al fundaţiei, între care Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu şi Adrian Papahagi. Din judeţul Hunedoara, au fost prezenţi Alexandru Lăutaru, preşedintele filialei hunedorene a PMP, şi Constantin Brânduşe, preşedintele organizaţiei Lupeni.
Participarea politicienilor Mişcării Populare la această şcoală de vară a dorit să demonstreze că fundaţia rămâne motorul teoretic şi strategic al partidului condus de Eugen Tomac. Vicepreşedintele PMP, Adrian Papahagi, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că e un lucru firesc: „Fundaţia Mişcarea Populară este rezervorul nostru de gândire strategică, partidul fiind partea activă a acestei construcţii, cea care pune în practică”.

„Nu vom vira niciodată spre stânga”
Vorbind despre tematica abordată la şcoala de vară, Adrian Papahagi spune că un accent deosebit s-a pus pe discutarea unor probleme de strictă actualitate, totul în perspectiva nevoii de „constituire a unei alternative de dreapta la această guvernare catastrofală a USL”.
Pentru Papahagi, viitorul PMP este într-un orizont al optimismului. „Sigur că sunt optimist. Mai ales că noi vizăm clasa mijlocie, ne adresăm celor care vor excelenţă, profesionalism, celor care s-au săturat de un mediu politic şi social degradat. Fiind cel mai tânăr partid din România, cu o orientare clară şi fără perspectiva vreunui compromis – noi nu vom vira niciodată spre stânga –, vizăm un procent important din electorat, de 35-40 la sută, format din oameni cu înclinaţii politice de dreapta. Mai trebuie adăugat şi un electorat fidel preşedintelui Traian Băsescu, care a avut şi are încredere în viziunea reformatoare a acestuia, un electorat care nu mai poate fi acoperit acum de PDL. De asemenea, este un 50 la sută format din oameni care nu votează, nehotărâţi sau deziluzionaţi de clasa politică, oameni care nu s-au orientat încă. Avem toate motivele să fim optimişti”, ne-a mai declarat Adrian Papahagi.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Asa este,dar alternativa nu se face cu spionii altor partide,sau mai sigur cu rebuturile altor partide.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

5 ore ago