Categories: Actualitate

Adolescent de 17 ani, şantajat şi ameninţat

Maximilian Gânju

Un tânăr în vârstă de 17 ani, din municipiul Petroşani, a fost ameninţat şi apoi şantajat de unul sau mai mulţi indivizi, iar cazul i-a pus în alertă pe procurorii din cadrul Parchetului Petroşani.

Adolescentul a mers luni dimineaţă pentru a depune plângere la Poliţia Petroşani, iar ancheta a fost imediat preluată de procurori, dată fiind gravitatea faptei. Procurorul Alin Sfetcovici din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani a confirmat că există un dosar în care s-a început urmărirea penală, însă alte detalii nu pot fi date publicităţii pentru a nu fi periclitată ancheta. Potrivit unor surse apropiate anchetei, adolescentul ar fi fost ameninţat în repetate rânduri cu bătaia de către un individ, dacă nu primeşte o sumă de bani în schimbul căruia să-i  fie asigurată „protecţia”, dar şi tâlhărit de interlop. Cum adolescentul nu avea probleme cu alte persoane sau colegi de şcoală, practic individul i-a perceput o taxă de protecţie pentru a nu-l agresa. Cercetările în acest dosar sunt efectuate şi de poliţiştii din Petroşani sub directa supraveghere a procurorilor.
„Se fac cercetări, dar prea multe detalii nu pot fi date fără aprobarea procurorului de caz. Pe măsură ce vor fi informaţii disponibile, le vom da publicităţii. Noi avem procedura de mediatizare a cazului după ce identificăm autorul”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.  Acest caz de şantaj este al doilea produs în Valea Jiului, în decurs de  numai o lună de zile. În ajun de Crăciun, un alt tânăr a fost plasat sub control judiciar şi este cercetat pentru şantaj, după ce a fost prins în flagrant de procurori şi poliţişti.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

3 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

3 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

3 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

3 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

3 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

3 ore ago