Categories: Actualitate

A minţit că a fost şantajat, pentru a justifica banii pierduţi la jocurile de noroc

Maximilian Gânju

Un adolescent de 17 ani, din Petroşani, a furat de acasă 4.000 de lei şi i-a pierdut pe toţi la „păcănele”. Luat la întrebări de părinţi, tânărul le-a îndrugat o poveste cum că a fost şantajat şi ameninţat cu bătaia de mai mulţi indivizi.

Îngrijorat de cele povestite de adolescent, tatăl acestuia a mers imediat la Poliţia Petroşani pentru a depune plângere împotriva celor cărora i-au pus gând rău copilului. Tânărul a susţinut aceeaşi poveste şi în faţa procurorilor, iar aceştia au deschis imediat un dosar penal, după cum explica, la momentul depunerii plângerii, procurorul Alin Sfetcovici din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.
Numai că pe parcursul cercetării adevărul a ieşit la iveală, iar minorul a furat din casă banii pentru că avea patima jocurilor de noroc. „Ofiţerul de serviciu din cadrul Poliţiei municipiului Petroşani a fost sesizat prin plângere de către un bărbat din localitate cu privire la faptul că fiul acestuia, un minor în vârstă de 17 ani, în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, în mod repetat a sustras din casă diverse sume de bani (în total 4.000 de lei) pe care le-a dat unor persoane de sex masculin, întrucât acestea l-ar fi ameninţat cu acte de violenţă. (…) În urma activităţilor investigative întreprinse, poliţiştii petroşăneni au stabilit faptul că aspectele sesizate nu sunt reale, minorul nefiind şantajat de nici o persoană. În urma probelor administrate, poliţiştii au stabilit că minorul a luat fără ştirea părinţilor 4.000 de lei din locuinţă, sumă pe care ulterior a pierdut-o la jocurile de noroc”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Dosarul penal întocmit în cauză urmează a fi clasat de procurori, iar părinţii minorului vor avea de plătit o amendă contravenţională pentru falsă alarmare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

4 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

21 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

21 de ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

21 de ore ago