Administraţia din Dobra s-a înnoit cu un primar tânãr

După patru ani în care funcţia de viceprimar l-a învăţat administraţie locală, la cei 35 de ani ai săi, Ovidiu Pădurean (foto) s-a hotărât să acceadă către fotoliul de edil-şef al comunităţii din Dobra. Şi bine a făcut, pentru că la alegerile din 10 iunie, a şi câştigat mandatul de primar.
“Am candidat pentru că lumea dorea o schimbare. Se simţea acest lucru. Din cumulul de 73,72 la sută, cât a reprezentat prezenţa la vot, am fost ales cu 61,66 la sută din voturile exprimate, iar contracandidaţii mei au fost de la USP (fostul primar), PP-DD şi PAS. Consiliul local are în structură şapte membri USL, patru USP şi câte unul de la PP-DD, respectiv PAS. Viceprimar a fost desemnată Eugenia Lazăr, tot de la USL. Ea, la fel ca şi mine, a mai ocupat şi înainte funcţia de viceprimar, deci cunoaşte foarte bine ce înseamnă administraţia publică locală. Acum, pentru că avem deja unele proiecte locale şi europene în derulare, o să am sarcina de a le finaliza în termen şi la standardele impuse. De asemenea, vrem să accesăm prin GAL-ul „Ţinutul Pădurenilor“ din care facem parte, un program pentru renovarea şi dotarea căminului cultural din satul-centru, locaţia fiind deteriorată. Plus, să atragem bani guvernamentali şi externi, în vederea dezvoltării comunei. În rest, şcolile sunt reabilitate, în mare parte, doar grădiniţa din Dobra mai necesită lucrări. Amenajarea centrului civic o vom cuprinde într-un proiect destinat zonelor verzi, iar din bugetul local încercăm să facem cât ne permite. Din păcate, este unul destul de mic. De asemenea, vrem să găsim o soluţie financiară pentru a putea extinde alimentarea cu apă în Abucea. Sperăm să primim ceva bani chiar anul acesta“, a subliniat tânărul primar.
Potrivit acestuia, modernizarea drumurilor comunale şi a uliţelor reprezintă o componentă de bază a programului investiţional, iar promovarea Roşcaniului, patria păstrăvului, este absolut obligatorie. Un ştrand amenajat corespunzător este o altă propunere a noii echipe administrative. (M. Şerban)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • era normal ca dobrenii sa faca schimbarea ..dumnezeu sa va ajute domnule primar sa faceti din dobra o adevarata comuna europeana.sa le aratati tuturor celor care au fost impotriva dumneavoastra inclusiv angajatelor de la primarie ca daca se vrea se face ....impreuna cu dna lazar faceti o echipa minunata... multa putere de lucru si cat mai multe mandate.. doamne ajuta!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

5 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

5 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

5 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

5 ore ago

Hoți fără frică de cele sfinte

Doi recidiviști din municipiul Hunedoara au fost acuzați că au jefuit o bătrânică într-o biserică…

5 ore ago