Categories: ActualitateFlash

Adio, maşini înmatriculate în Bulgaria?

Zeci de autoturisme care circulă pe străzile judeţului au fost înmatriculate în Bulgaria, la preţuri mult mai accesibile decât la noi. Şoferii s-ar putea, însă, să fie nevoiţi să-şi ia numere de România, deoarece reprezentanţii Direcţiei Poliţiei Rutiere au elaborat un proiect de lege, care va interzice circulaţia pe teritoriul ţării noastre, mai mult de 90 de zile, cu o maşină înmatriculată în Bulgaria.

Diferenţă foarte mare de tarife

Totul a pornit de la ideea că autoturismele cu numere bulgăreşti, implicate în accidente rutiere, sunt greu de identificat. Sau că poluează prea tare. De aceea, s-ar putea ca în scurt timp, hunedorenii să fie nevoiţi să scoată bani grei din buzunare, pentru a-şi înmatricula autoturismul în ţară. „Aceeaşi maşină care la noi în ţară ar fi înmatriculată cu 3.000 de euro, în Bulgaria se poate face cu doar 600-700 de euro. Diferenţa de preţ este foarte mare, şi asta, pentru că acolo se ia în calcul doar capacitatea cilindrică a motorului“, a declarat reprezentantul unei firme private, care se ocupă cu înmatricularea autoturismelor în Bulgaria. Şi pentru că peste tot, întâlneşti anunţurile unor asemenea firme, tot mai mulţi hunedoreni aleg varianta cea mai ieftină. „Am făcut un calcul şi aş fi plătit cu aproximativ 70 la sută mai mult, dacă aş fi înmatriculat-o în România“, spune un şofer hunedorean.

150.000 cu numere de Hunedoara

„Până în 2006, a mai existat o astfel de prevedere, conform căreia, toţi cetăţenii care aveau domiciliul stabil în România erau obligaţi ca în termen de 90 de zile, să-şi înmatriculeze aici autoturismele“, a declarat Nicolae Marin, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara. Acesta a mai adăugat că numărul de înmatriculări în judeţul nostru scade de la lună la lună. „Luna trecută, au fost eliberate peste 1.000 de certificate de înmatriculare. Luna aceasta, însă, până în prezent, au fost emise 837 şi au fost radiate 930“, a precizat Nicolae Marin. În prezent, 150.000 dintre autovehiculele care circulă pe străzile judeţului mai au numere de Hunedoara. (C. Ghenea)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

16 ore ago