Adio Liga Naţională, rămas bun handbal?

11 handbal-794x484
Actualul lot de handbalistele de la CSM Cetate Deva a scris o nouă pagină neagră în istoria clubului. Echipa pregătită de Cosmin Hendrea a pierdut, scor 22-24 (12-11), primul meci al barajului de promovare-menţinere în Liga Naţională disputat cu Măgura Cisnădie, la Rm. Vâlcea, şi a retrogradat în Divizia A. Este a doua ieşire pe uşa din dos din Liga Naţională pentru Cetate Deva în ultimele patru sezoane, după cea din 2012, şi e posibil să fie şi ultima, întrucât există riscul ca echipa să nu-şi continue activitatea în eşalonul secund.
Prieteni, prieteni, dar handbalul e pe goluri
Cu un lot mai experimentat şi mai valoros şi cu experienţa Ligii Naţionale, Cetate era cotată ca favorită în faţa echipei antrenate de Alexandru Weber. Însă, CS Măgura Cisnădie, al cărei tehnician a antrenat la Deva şi era considerat prieten, a luptat cu mai mult suflet şi a învins cu 24-22, după ce fusese condusă la pauză cu 12-11. Venită la baraj de pe locul 2 în Divizia A, seria B, gruparea din judeţul Sibiu şi-a asigurat promovarea în eşalonul de elită, întrucât câştigase şi primul meci cu CS HM Buzău (locul 3 în Divizia A – seria A).
Cetate mai are şanse teoretice la salvare în cazul în care ocupă totuşi locul trei dintre cele şase echipe prezente la baraj, iar vreuna dintre echipele din Liga Naţională se va retrage din competiţie din motive financiare. şansele pentru această situaţie sunt însă foarte mici. În plus, principalul finanţator al Cetăţii, Marian Muntean, declara că dacă echipa va retrograda nu o va mai susţine financiar în Divizia A. (C. Marinuţ)

Un gând despre „Adio Liga Naţională, rămas bun handbal?”

  1. Nu va mai finanta echipa? Pai unele fete nu au primit banii din februarie. Mascariciul asta traieste de pe urma echipei, nu invers. Alooo, marii gazetarii, de ce nu ati scris niciodata despre faptul ca mARIAN nu a platit salariile, sau de ce nu faceti o ancheta in sensul asta?

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.