Categories: Comunitate

Adeverinţa de asigurat nu mai este necesară

În lipsa cardului de sănătate, persoanele care sunt asigurate medical puteau demonstra calitatea de asigurat în baza unei adeverinţe eliberate de la Casa de sănătate. Potrivit unui comunicat al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, asiguraţii nu mai au nevoie de aceste adeverinţe pentru a beneficia de servicii medicale, dar şi lipsa cardului nu mai este o problemă.

„Asiguraţii cărora, până la această dată, nu li s-a emis cardul de sănătate, pot beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestuia, ori a altei adeverinţe doveditoare. Furnizorii vor verifica, pe aplicaţia de pe site-ul CNAS, http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html, calitatea de asigurat. Totodată, asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate pot solicita eliberarea unui card duplicat la CJAS, unde vor depune o cerere şi vor plăti contravaloarea noului card şi a cheltuielilor de distribuire prin servicii poştale, în valoare de 14,87 lei. Până la primirea noului card de sănătate, asiguraţii vor avea acces la servicii medicale în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate, valabilă 60 de zile, ce li se va înmâna în momentul în care vor depune cererea pentru emiterea cardului duplicat”, arată CJAS Hunedoara în comunicat.
Şi în cazul asiguraţilor care refuză folosirea cardului de sănătate din motive religioase s-a găsit o soluţie. Aceştia trebuie să depună o cerere scrisă în care să arate motivele refuzului. Accesul la servicii medicale se va realiza pentru aceşti asiguraţi în baza unei adeverinţe de asigurat cu termen de valabilitate de trei luni. Pentru asiguraţii care împlinesc vârsta de 18 ani şi dobândesc calitatea de asigurat se generează automat din sistem comanda de tipărire şi distribuire a cardului de sănătate. Nu este necesară solicitarea în scris a asiguratului pentru eliberarea cardului, pe care-l vor primi prin poştă, la domiciliul înscris în cartea de identitate. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un candidat la o pri­mărie de municipiu are ceva scheleți prin…

12 minute ago

Corvinul Hunedoara, de ieri, „un județ, o comunitate, o echipă”!

A fost mare sărbătoare, ieri, la Consiliul Județean Hunedoara. Fotbaliștii și echipa ma­nagerială de la…

14 minute ago

Bulina albă

Lucian Josan, directorul DSVSA Hunedoara Pentru că inspectorii DSVSA Hunedoara efectuează controale riguroase în diverse…

16 minute ago

Bulina neagră

Viorel Arion, fost primar al Hunedoarei Pentru că, atunci când conducea municipiul Hunedoara, Clubul de…

17 minute ago

O jucărie pentru fiecare

Se apropie Ziua Copiilor, iar unii nu uită ce important este ca fiecare mi­cuț să…

19 minute ago

La Ilia, două cămine culturale sunt renovate și modernizate din fonduri nerambursabile

În cadrul apelului PNRR, edilii care și-au dau interesul au avut șansa să câș­tige susținere…

22 de minute ago