Politica si administratie

Acuzat de incompatibilitate, primarul din Sarmizegetusa riscă să-și piardă funcția

Primarul comunei Sarmizegetusa, Dorin Leontin Hibais (foto) (PNL), riscă să-și piardă funcția, după ce a fost acuzat de cei de la Agenția Na­țională de Integritate (ANI) de incom­patibilitate. Soția sa a făcut afaceri cu primăria, pe vremea când soțul era viceprimar.

Despre ce este vorba?
În perioada în care Dorin Leontin Hibais a fost viceprimar al comunei Sarmizegetusa, societatea comercială în cadrul căreia soția actualului primar deținea calitatea de asociat unic precum și funcția de administrator, a încheiat două contracte de prestări servicii în valoare de 6.664,00 Lei cu Școala Gimnazială Sarmizegetusa, afla­tă în subordinea/autoritatea Consi­liului local.
„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr.161/2003”, anunță cei de la ANI.
Raportul ANI poate fi contestat de către primarul Hibais. Dacă instanța decide că edilul a încălcat legea, atunci el își pierde funcția de primar. Dacă judecătorii vor hotărâ că el nu a încălcat nici o lege, rămâne în funcție. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago