Categories: ActualitateFlash

Acţiunile hunedorenilor împotriva declarării spitalului din municipiu spital-Covid continuă. Proteste în centrul oraşului şi o nouă scrisoare către ministru!

Sorina Popa

Hunedorenii nu se lasă şi continuă acţiunile de protest după ce spitalul din municipiu a fost declarat spital-Covid de către ministrul Sănătăţii. Şi ieri, zeci de persoane au protestat în faţa Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, respectând regulile impuse de pandemie.

„Vrem spitalul înapoi”
Oamenii au avut pancarde şi au strigat „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, „Vrem spitalul înapoi”, „Nu vrem spital Covid”. Protestatarii susţin că nu înţeleg de ce ministrul Nelu Tătaru a luat această decizie nefericită. „Cred că este o răzbunare politică, că la Hunedoara am votat un primar de la PSD. Totul la noi în ţară este politic”, a spus o hunedoreancă prezentă la protest. „Ne-au condamnat la moarte”, a mai spus un participant la acţiunea din faţa Casei de Cultură din Hunedoara.

Corpul medical i-a scris ministrului să retragă ordinul
Pe de altă parte, majoritatea Corpului Medicilor şi personalului medical de la Spitalul municipal din Hunedoara a transmis o nouă scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii. Ce spun medicii hunedoreni?
Că ordinul prin care unitatea medicală din Hunedoara este unul ilegal, care va avea consecinţe grave asupra sănătăţii personalului medical, dar şi a hunedorenilor.
În scrisoarea respectivă, medicii îi atrag atenţia ministrului liberal că la această unitate, de la începutul pandemiei au fost trataţi aproape 1.000 de bolnavi Covid, dar şi 30.000 de pacienţi non-Covid. „Folosirea în acelaşi timp a 250 de prize de oxigen va determina căderea sistemului, care nu a fost proiectat pentru o asemenea solicitare”, se arată în scrisoarea respectivă.
Ministrul este somat să anuleze ordinul prin care spitalul hunedorean a fost declarat spital-Covid. În caz contrar, „ne vedem nevoiţi să efectuăm demersuri legale, ocazionate de încălcarea dreptului muncii privind protecţia medicilor şi a personalului medical prin expunerea acestora riscurilor iminente date de încărcătura virală extrem de ridicată”, se mai arată în scrisoare.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Nu va lăsați păcăliți.ordinul ministrului nu se putea da fără acceptul primarului care are in aubordine spitalul.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago