Categories: ActualitateFlash

Acostamentul autostrăzii s-a surpat, blocând drumul judeţean la Brănişca

Natalia Bumbac

În urma ploilor din ultimele zile, terasamentul de la şoseaua de mare viteză s-a surpat, iar pietrişul a alunecat pe drumul judeţean DJ 706 A, blocând circulaţia rutieră pe ambele sensuri.
Constructorul a luat vacanţă
Primii care au dat cu nasul în mormanul de pietriş au fost navetiştii pe traseul Deva-Brănişca, angajaţi ai primăriei din comună, care au alertat autorităţile. „Am fost anunţat în jurul orei 7.30 că s-a surpat o parte din acostamentul pus la viitoarea autostradă, blocând DJ 706 A în totalitate. Imediat am intervenit cu utilajele de la primărie, iar în aproximativ jumătate de oră a fost deblocat un sens. În total, utilajele au intervenit timp de două ore pentru deblocarea completă a drumului”, a afirmat Teodor Lazăr, primarul comunei Brănişca. Întrebat dacă pietrişul ajuns pe drumul judeţean este rezultatul unor lucrări de proastă calitate, primarul comunei Brănişca a afirmat că: „lucrările nu sunt finalizate. Deocamdată a fost doar decopertat terenul, urmează să mai excaveze solul şi să facă fundaţia la autostradă.” Teodor Lazăr a mai afirmat că va interveni de câte ori va fi nevoie în situaţii de acest fel, pentru că el este cel mai aproape de problemă. Dar şi pentru că pe perioada sezonului rece constructorul s-a retras şi va relua lucrările abia la 1 martie.
Protejăm drumul de drumari
La faţa locului au ajuns şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, responsabili cu administrarea drumului cu pricina. Aceştia nu au avut altceva de făcut decât să constate cauzele care au dus la alunecarea pietrişului, spunând că vor lua măsuri de protejarea drumului în continuare. „Vom lua măsuri în continuare pentru protejarea drumului, astfel încât să nu se întâmple astfel de evenimente. Practic, s-a întâmplat din cauza apei care a venit pe versant şi a antrenat pământ şi piatră, aducându-le pe drumul judeţean 706 A”, a afirmat Mircea Comşa, consilier în cadrul Direcţiei Tehnice a CJ Hunedoara.  Acesta a evitat să facă legătura dintre incident şi şantierul autostrăzii, spunând totuşi că, într-adevăr în acel loc se construieşte şoseaua de mare viteză, iar constructorul  nu este în zonă pe perioada iernii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

4 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

4 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

4 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

4 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

4 ore ago