Accidente grave pe pârtiile din Stațiunea Straja

       Trei persoane sunt posibil afectate de fracturi ale coloanei vertebrale, iar alte trei de accidente vasculare cerebrale, după ce au căzut cu schiurile pe pârtiile din staţiunea Straja, în minivacanţa de Anul Nou, salvamontiştii fiind solicitaţi să intervină la un număr crescut de incidente petrecute pe zona schiabilă, a declarat azi, miercuri, 2 ianuarie, George Resiga, şeful Formaţiei Salvamont  Straja-Lupeni.

Deoarece fluxul de turişti a fost extrem de mare, în intervalul 28 decembrie – 2 ianuarie numărul salvamontiştilor care au fost prezenţi pe pârtiile din Straja a fost dublat, comparativ cu zilele obişnuite de serviciu ale acestora.  “În perioada 28 decembrie – 1 ianuarie, salvamontiştii din Straja au avut 29 de intervenţii la accidente petrecute pe zona schiabilă, dintre acestea trei fiind cazuri de persoane suspecte de fracturi ale coloanei vertebrale, alţi trei schiori suferind accidente vasculare cerebrale. Ceilalţi accidentaţi de pe pârtii au avut fracturi la mâini sau la picioare”, a spus şeful Salvamont Straja.

Potrivit acestuia, lungimea pârtiilor din Straja s-a dublat faţă de anul trecut, iar numărul schiorilor aflaţi pe pârtii a fost de circa 2.200 pe zi, fluxul total de turişti din staţiune fiind de cel puţin 3.000 de persoane, zilnic. Calitatea pârtiilor din Straja este una dintre cele mai bune din ţară. Grosimea medie a stratului de zăpadă este de 30 de centimetri. Toate pârtiile au fost pregătite şi bătute cu ratracul.  Accesul spre Straja se poate face cu telegondola din Lupeni sau cu maşina pe drumul judeţean Lupeni-Straja. (Agerpres)

 

2 comentarii la „Accidente grave pe pârtiile din Stațiunea Straja”

  1. Nu vă puneți întrebarea:oare numărul mare de accidentări nu se întâmplă și din cauza proastei administrări a pârtiilor?
    Un membru al familiei mele, și-a fracturat coloana din cauza proastei amenajări a pârtiei. În funcție de ce vor hotărâ medicii
    voi fi nevoit să depun plângere împotriva administratorului pârtiei.

  2. E mare lucru ca nu s-au intamplat mai multe accidente avand in vedere haosul din Straja. Am fost anul asat acolo si n-am putut rezista mai mult de o zi; este o slaba organizare; imi pare rau acest lucru si incep sa inteleg de ce nu este promovata aceasta statiune…

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.