Categories: Actualitate

Accident de muncă soldat cu deces

Dorin Popescu

În urma accidentului de muncă, petrecut în data de 26 septembrie a.c., în secţia BCA de la „Macon” Deva, unul dintre accidentaţi a decedat la Bucureşti, unde a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă.

În urma decesului, comunicat în cursul zilei de ieri la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, urmează ca această instituţie să declanşeze o anchetă, în baza legislaţiei în vigoare, după cum a precizat Adrian Bozdog, şeful ITM, în vederea stabilirii vinovaţilor. Reamintim că accidentul, produs cu aproximativ două săptămâni în urmă, a avut loc în timp ce doi muncitori interveneau pentru schimbarea unei garnituri de etanşare la o pompă pentru transportul agentului termic. În timpul acestei intervenţii, din pompă a ţâşnit apă fierbinte, la temperatură foarte ridicată, provocând grave arsuri celor doi muncitori. Unul dintre ei a fost internat în Secţia de Chirurgie plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, iar altul a fost transportat de urgenţă la Bucureşti. Din nefericire, acesta din urmă a pierdut bătălia cu viaţa.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

3 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

3 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

3 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

3 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

3 ore ago