Categories: Actualitate

A scăzut rata şomajului în judeţ

Rata şomajului în judeţul Hunedoara a atins o uşoară scădere la sfârşitul lunii trecute, indicatorul fiind calculat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă la o valoare de 6,63 la sută, mai puţin cu 0,51 puncte procentuale faţă de luna februarie a anului 2014.
„Numărul  total  al  şomerilor din judeţ a ajuns la sfârşitul lunii precedente la 12.875, din care 4.096 erau şomeri indemnizaţi şi 8.779 şomeri neindemnizaţi. Pe parcursul aceleiaşi luni, în evidenţele Agenţiei au fost înregistraţi 2.202 de şomeri, dintre care 352 provin din disponibilizări curente de personal”, precizează Rodica Peter, directorul executiv al AJOFM Hunedoara. Mai trebuie spus că majoritatea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă se află în zonele Brad (1.898), Orăştie (1.698), Petroşani (1.481), Haţeg (1.447), Deva (1.409) şi Hunedoara (1.310). Pe de altă parte, în luna februarie au reuşit să-şi găsească de lucru 1.306 persoane, dintre care 885 au încheiat contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată. (M.Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

13 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

13 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

13 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

13 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

13 ore ago