Categories: Sport

A răsărit un salvator al Jiului

Ciprian Marinuţ

Emil Bercea (foto), un om de afaceri din Valea Jiului, s-a declarat sensibilizat de mitingul suporterilor alb-negri şi s-a arătat dispus să salveze clubul Jiul Petroşani, aflat în pragul „morţii economice”. Rămâne însă de văzut cât este de serioasă această ofertă apărută din senin sau în ce măsură ea este „vânare” de publicitate gratuită sau plată a unei poliţe către vechiul finanţator, Alin Simota.

Simplă iluzie sau realitate?
Acţiunea de protest a suporterilor echipei Jiul, care au mărşăluit în număr mare, duminică, pe străzile din Petroşani, pare să dea roade. Un cunoscut om de afaceri din Petroşani, Emil Bercea, a ieşit la rampă şi a afirmat că este dispus să preia echipa Jiul Petroşani şi că vrea să o readucă în Liga I, în cel mai scurt timp. Bercea este un personaj destul de cunoscut în Valea Jiului şi susţine că l-a contactat deja pe Alin Simota, finanţatorul care a declarat că a ajuns la fundul sacului, pentru a negocia tranzacţia clubului fanion al Văii Jiului. „Sunt interesat să preiau echipa Jiul de la domnul Alin Simota. I-am comunicat şi dumnealui acest lucru, dar nu am primit încă nici un răspuns. Nu vreau ca fotbalul din oraş să moară. Iubesc sportul şi îmi permit din punct de vedere financiar să susţin o echipă de fotbal. Cer să mi se cedeze clubul în condiţii de seriozitate. Doresc să colaborez cu oameni de încredere. Aştept răspunsul oficial. Sunt un om care face sport. Aş vrea ca Primăria Petroşani să îmi cedeze baza sportivă. Dar, repet, vreau maximă seriozitate. Voi face totul să readuc Jiul în Liga I”, a declarat Emil Bercea, cunoscut pentru afacerile sale cu materiale de construcţii şi cele din sectorul turistic.
Suporterii echipei Jiul au declarat că sunt gata să sprijine iniţiativa omului de afaceri care s-a arătat disponibil să le salveze echipa. Rămâne însă de văzut cât este de serioasă această ofertă apărută din senin sau în ce măsură ea este „vânare” de publicitate gratuită sau plată a unei poliţe către Alin Simota. Pe de altă parte, în cazul fericit al unei oferte serioase, interesant va fi de urmărit cât de dispus este Alin Simota să renunţe la „jucăria sa favorită” şi cât de costisitoare (datorii, procese, probleme etc) este aceasta.

Un jucător – 3.000 de euro restanţe
Situaţia gravă a echipei Jiul Petroşani îi determină pe unii dintre foştii jucători să se teamă că vor rămâne neplătiţi de clubul din Valea Jiului, în ciuda faptului că au depus memorii la Federaţie. „Jiul are să-mi dea 3.000 de euro şi nu am primit nici un leu. Eu sper că lucrurile nu vor rămâne aşa, chiar dacă echipa s-a retras”, a afirmat jucătorul arădean Dumitru Copil, care a evoluat pentru Jiul în turul de campionat.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Club falimentar? dar banii de la minister unde s-au dus? in buzunarele cui ?

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago