Categories: EvenimentFlash

A omorât un băiat şi a fugit de la locul accidentului

Adriana Năstase

Un şofer de 39 de ani, Virgil R., din Călan, este acuzat că a omorât un copil de 13 ani, după ce a acroşat bicicleta pe care se afla acesta. După accident, însă, susţin poliţiştii, hunedoreanul a încercat să o facă răspunzătoare de uciderea băiatului pe nevasta sa.

Tentativă de păcălire a poliţiştilor
Accidentul s-a petrecut pe DN66, pe raza localităţii Batiz, miercuri seara în jurul orei 20,30, în timp ce Virgil R. se deplasa spre casă. Se pare că băiatul mergea cu bicicleta pe marginea drumului, în acelaşi sens de mers cu autoturismul. Şoferul, Virgil R., nu l-a văzut la timp, deoarece băiatul nu avea haine reflectorizante, l-a lovit mortal cu maşina. Fiindcă nu au existat martori, sarcina anchetatorilor pentru stabilirea exactă a modului în care s-a produs accidentul soldat cu moartea copilului este mai dificilă. Echipajul SMURD chemat la locul accidentului a găsit doar victima şi o femeie care spunea că ea se afla la volanul maşinii care l-a lovit pe adolescent. Femeia, speriată, nu a reuşit să dea prea multe lămuriri despre cum s-a produs tragedia. Interogată de poliţişti, femeia nu s-a descurcat deloc, ceea ce i-a făcut pe oamenii legii să ajungă la concluzia că nu ea s-a aflat la volan.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) din cadrul IPJ Hunedoara, imediat după accident, Virgil R. a luat legătura cu soţia lui, spunându-i să vină la locul faptei şi să declare că ea a condus. El s-a urcat în maşina cu care venise femeia şi a dispărut de la faţa locului.

S-a prezentat la poliţie după patru ore
„Până la urmă, femeia a recunoscut că nu ea a condus maşina implicată în accident. La câteva ore de la producerea accidentului, în jurul orei 1,00, soţul acesteia s-a prezentat la poliţie şi a recunoscut că el a fost la volan. La acea oră i s-a făcut un test alcoolscop şi s-a constatat că avea 0,11 la mie alcool în aerul expirat. Tot atunci, i s-au prelevat şi probe biologice, pentru a se stabili valoarea exactă a alcoolemiei, dar şi dacă a consumat sau nu alte substanţe interzise de Codul Rutier. Bărbatul a spus că a părăsit locul accidentului, din cauză că-i era teamă de reacţia localnicilor“, a declarat comisarul-şef Dan Micu, şeful Serviciului Poliţie Rutieră Hunedoara.
Acesta adaugă că şoferului i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, iar soţia sa este cercetată pentru complicitate la părăsirea locului accidentului.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

14 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

14 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

14 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

14 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

14 ore ago