Categories: Sport

A luat doar locul 6 în finala de la sol în Japonia

Sportiva română Maria Ceplinschi (foto) a ocupat locul 6 în finala de la sol la Cam­pionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Kitakyushu (Japonia).
Ea s-a clasat pe locul 16 în concursul de la individual compus iar în finala de la sol a fost notată cu 13.366 puncte în finală, după ce în calificări primise 13.300 puncte.

Cea mai spectaculoasă probă
Medalia de aur la sol a fost câştigată de japoneza Mai Murakami, cu 14.066 puncte, argintul a revenit rusoaicei Anghelina Melnikova, notată cu 14.000 puncte, iar medalia de bronz a fost obţinută de americanca Leanne Wong, 13.833 puncte.
Chinezul Hu Xuwei, 24 de ani, a câştigat două titluri, la bară fixă şi la paralele. Cea mai aşteptată a fost prestaţia sa la bară fixă, fiindcă la această finală, ultima de la Mondialele 2021, au mai concurat Hashimoto şi legendarul Kohei Uchimura. Hu s-a impus cu 15.166 puncte, devansându-l pe Hashimoto, campion olimpic en titre la acest aparat şi la individual compus (15.066 puncte), în timp ce Uchimura s-a mulţumit doar cu locul 6 (14.600 puncte).
Rusoaica Anghelina Melnikova, campioană mondială la individual compus, a obţinut argintul la sol, după un dezamăgitor loc 8 la bârnă iar brazilianca Rebeca Andrade s-a clasat pe locul 6 la bârnă.
Finala de la bârnă a fost câștigată de Urara Ashikawa (Japonia) 14.100 puncte urmată de Pauline Schaefer-(Germania) cu 13,733 și de Mai Murakami (Japonia) 13.733 iar la sol s-a impus japoneza Murakami notată cu 14.066 puncte urmată de Anghelina Melnikova cu 14.00 și de americanca Leanne Wong cu 13.833 puncte.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago