A început plata subvenţiilor pentru agricultori

05 marcel socol (6)Natalia Bumbac

Potrivit comunicatului emis de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), din data de 16 octombrie a început plata subvenţiilor către fermieri pentru suprafeţele agricole.
Este vorba de avansul de 50 la sută din totalul sumei de care vor beneficia toţi fermierii pentru care s-a efectuat verificarea condiţiilor de eligibilitate. Subvenţia va fi în cuantum de 156,89 de euro pe hectar, iar în această etapă, beneficiarii vor primi suma de 79 de euro pentru un hectar.
„Plata avansului de 50 la sută se va face până la data de 30 octombrie, iar banii vor fi transferaţi direct în conturile bancare indicate de beneficiari. Diferenţa din totalul subvenţiei se va plăti anul viitor, perioada nefiind deocamdată stabilită. Din evidenţele APIA, la nivelul judeţului există un număr de 23.000 de fermieri care vor primi subvenţiile pentru suprafeţele agricole”, a declarat Marcel Socol (foto), directorul executiv al APIA Hunedoara.
Tot în această perioadă, a afirmat directorul executiv al APIA, se vor plăti şi subvenţiile pentru suprafeţele de păşune şi cele pentru fermierii din zone montane defavorizate. Pentru aceste categorii de fermieri, plata subvenţiei se va face în proporţie de 75 la sută, restul banilor fiind programaţi pentru începutul anului următor.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.