Categories: Comunitate

A început a doua sesiune a bac-ului

Anda Iovănesc

Ieri, a avut loc prima probă a sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat, mai exact, competenţa la Limba română. După prima sesiune a bac-ului, promovabilitatea în judeţ este de 53,8 la sută.
Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, aproximativ 2.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a doua sesiune a bac-ului, dintre care aproximativ 500 sunt din promoţiile anterioare. Pentru proba orală la Limba română, s-au înregistrat peste 240 de absolvenţi care şi-au dat corigenţele anul acesta sau care provin din seriile anterioare.
Conform spuselor absolvenţilor, aceştia nu s-au pregătit foarte mult pentru examenul maturităţii. „Nu prea m-am pregătit, dar sper să fie uşor. E prima dată când dau bac-ul, pentru că în vară am avut ceva probleme personale şi nu am putut să-l dau“, spune Andrei Kovacs, care a terminat anul acesta Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu“ din Deva. Şi Violeta Panta a absolvit în acest an Colegiul „Ion Mincu“ din Deva, dar a dat bacalaureatul doar în această sesiune. „Nu am fost în ţară când s-a dat examenul prima dată. Sper să-l iau, chiar dacă nu m-am pregătit foarte mult“, ne spune tânăra.
Bacalaureatul de toamnă continuă şi astăzi cu competenţele la Limba română la două licee din Petroşani – Colegiul Economic „Hermes“ şi la Grupul Şcolar „Dimitrie Leonida“. Tot de astăzi, începe şi evaluarea absolvenţilor la limba maternă, urmând apoi proba orală la o limbă de circulaţie internaţională. De asemenea, în perioada 22-23 august, are loc şi evaluarea competenţelor digitale.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago