A fost numit Arhiereul Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei

Arhimandritul Nestor Dinculeană este, la aproape 38 de ani, al doilea cel mai tânăr ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, după ce Sfântul Sinod, în şedinţa de lucru de ieri, l-a ales Arhiereul Vicar al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Arhimandritul Nestor Dinculeană va purta titulatura Hunedoreanul şi îi urmează Prea­sfin­ţitului Benedict Bistriţeanul, 37 de ani, epis­copul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, în topul celor mai tineri ierarhi.
Arhimandritul Nestor Dinculeană ocupă în prezent funcţia de Vicar administrativ-epar­hial al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Pe acelaşi post a candidat şi Arhimandritul Gherontie Ciupe, Consilier eparhial la Sec­torul pastoral-liturgic al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Noul Arhiereu Vicar, pe numele de mirean Dumitru-Cristian, s-a născut în 11 iunie 1983, în Craiova, judeţul Dolj. Între anii 2003-2007 a urmat cursurile Facultăţii de Teo­logie Ortodoxă din Craiova, Secţia Teo­logie Pastorală. În 2009 a absolvit un master la aceeaşi instituţie de învăţământ, scrie basilica.ro. A urmat cursuri de doctorat, între 2011-2014, la Facultatea de Teologie Orto­doxă din Alba Iulia. A obţinut o bursă de stu­diu la Padova-Italia în vederea redactării te­zei de doctorat (2012-2013). A obţinut titlul de doctor în 2015. În 2009 a fost tuns în mo­na­hism şi a primit numele de Nestor. A fost hirotonit ieromonah în 2011 şi arhimandrit în 2014. În 2013, pe o perioadă de jumătate de an, a îndeplinit funcţia de Consilier Pas­toral-Liturgic al Episcopiei Devei şi Hune­doarei. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.