Categories: Comunitate

A fost „Noaptea Bibliotecilor“ la Deva

Magdalena Şerban

Iubitorii de carte din judeţ au putut să se bucure de cea de-a cincea ediţie a „Nopţii Bibliotecilor”. Sâmbătă seara şi până în zorii zilei de duminică, teatrul, muzica, filmul şi arta în general au fost puse în slujba vizitatorilor de către reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” .
Prezenţă numeroasă şi un program divers
Evenimentul din acest an a debutat cu câteva momente speciale, susţinute de trupa „Cu Moţ… în Frunte” a lui Edy Moţăţăianu, care i-a încântat pe cei mai tineri vizitatori cu un fantasy muzical, intitulat sugestiv „Cartea Minunată din Biblioteca Fermecată”. La finalul reprezentaţiei, baloane cu heliu, multicolore, au brăzdat cerul, spre bucuria prichindeilor şi nu numai. Au urmat o petrecere moderată de un clovn şi o sesiune de „face painting“, chipurile celor mici căpătând multă culoare. Nu au fost uitaţi nici cinefilii, care au putut urmări filme structurate pe două secţiuni: „Povestiri Digitale”,  – proiecţii realizate în cadrul proiectului Silver Stories (un program finanţat prin Programul „Leonardo da Vinci”), şi „Filme de Oscar aflate în colecţiile Bibliotecii Judeţene”. De asemenea, la sala de lectură, s-a putut admira o expoziţie de icoane pe sticlă şi tricouri, purtând semnătura unor eleve ale Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria”, Colegiului Tehnic „Transilvania”, Şcolii Generale „Andrei Mureşanu” şi şcolii Eco Europene „Andrei Şaguna” din Deva, în cadrul atelierului de pictură organizat de către Biblioteca Judeţeană pe parcursul anului. De mare interes s-a bucurat standul Editurii Litera din Bucureşti, organizat la Secţia de Artă şi Carte Franceză. Nu au fost trecuţi cu vederea nici cititorii… „uituci”, care au întârziat să returneze cărţile sau alte documente de bibliotecă împrumutate, aceştia beneficiind de „Noaptea iertării”, deci primind şansa să le restituie fără nici un fel de penalizare. Cei care au dorit să se înscrie la bibliotecă au putut s-o facă gratuit, iar impresiile despre întreaga acţiune au fost înscrise de oaspeţi într-un jurnal special conceput.
Concert Pact, cu mare impact la public
Secţiunea dedicată muzicii a adus în faţa hunedorenilor îndrăgita trupă Pact by Leo Iorga & Adi Ordean, cu spectacolul Romantic Rock 2015. Trupa a fost la înălţimea aşteptărilor, oferind publicului care a umplut până la refuz curtea instituţiei, piese binecunoscute, dar şi unele noi, la fel de reuşite.  Concertul s-a încheiat cu un feeric foc de artificii ce a luminat cerul Devei. „Numărul foarte mare de vizitatori care au dorit să petreacă această noapte alături de noi ne-a spus limpede că strădania ne-a fost răsplătită şi putem fi mândri că avem prieteni buni, cărora le-am oferit cu drag momente de neuitat, aşa cum a fost această Noapte a Bibliotecilor”, a declarat, la final, Sebastian Bara (foto), directorul Bibliotecii Judeţene.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

16 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

16 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

16 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

16 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

16 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

16 ore ago