Categories: Actualitate

,,Noaptea Bibliotecilor“ i-a scos la distracţie pe hunedoreni

Magdalena Şerban

Iubitorii de carte din judeţ au participat sâmbătă seara şi până în zorii zilei de duminică, la cea de-a şasea ediţie a „Nopţii Bibliotecilor”. Cărţi, filme, comedie muzicală şi un concert semnat Nicu Alifantis (foto), toate acestea au fost puse la dispoziţia vizitatorilor de către reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” .

De la mic, la mare
Evenimentul din acest an a avut parte de momente artistice diverse. Debutul a fost asigurat de comedia muzicală pentru copii intitulată „Bunica şi extraterestrul”, o creaţie a actriţelor Isabela şi Mara Haşa, din Deva, scrisă special pentru manifestare şi pusă în scenă în premieră, cu acest prilej. Lista secvenţelor pentru prichindei a continuat cu Face Painting şi Clown Party, spre deliciul vizual al celor mici, dar şi al celor mari. Nu au lipsit nici impresionantul foc de artificii, aşa cum tradiţia o cere, precum şi vizitarea secţiilor, birourilor şi depozitelor Bibliotecii, sub îndrumarea unui ghid. De asemenea, la Sala de Lectură a avut loc prezentarea „Acceptă provocarea! Bani IQ şi Banii pe net”, pe tema unor programe de educaţie financiară.  În noapte, au rulat filme istorice din fondul Bibliotecii, proiecţiile acestora făcându-se în curtea instituţiei şi la Sala de Lectură.  De asemenea, tot la Sala de Lectură a fost amenajată şi expoziţia „Ziare şi reviste de odinioară”, iar la Secţia de Artă şi Carte Franceză a putut fi vizitat standul de carte cu vânzare al Grupului Editorial Trei, din Bucureşti.

Nicu Alifantis, invitatul special al serii
De departe cel mai aşteptat moment muzical a fost recitalul lui Nicu Alifantis, intitulat „Madame Mon Amour”, care a inclus unele dintre cele mai cunoscute cântece ale interpretului pe versurile unor mari poeţi ca Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Nina Cassian, George Ţărnea, Adrian Păunescu, Bulat Okudjava etc. Artistul a fost la înălţimea aşteptărilor, oferind publicului care a umplut până la refuz curtea instituţiei, piese binecunoscute. „Vreau să adaug faptul că, la fel cum am procedat de fiecare dată, acei abonaţi care au depăşit termenul de restituire a cărţilor au beneficiat de clemenţă, în aşa fel încât deşi s-au aflat în întârziere, au profitat de «Noaptea iertării» şi nu au fost penalizaţi. Noaptea Bibliotecilor a devenit o activitate cu care ne mândrim, pe care o pregătim cu multă dragoste pentru prietenii noştri, la care invităm personalităţi de marcă ale culturii. De la un an la altul, prietenii care ne trec pragul în această primă sâmbătă din octombrie sunt tot mai numeroşi, tot mai entuziaşti, pentru că ştiu că aici, petrec ceasuri plăcute în compania muzicii, a teatrului, a cărţilor, a filmelor, a veseliei şi bunei dispoziţii. Am fost, prin urmare, bucuroşi că am putut oferi momente de excepţie unui public numeros şi fidel”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago