Categories: Actualitate

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie în judeţ! Carnagiu pe DN66, cu 15 victime!

Oana Mihnea

Ieri, un apel la 112 anunţa un accident foarte grav pe DN66, între localităţile Simeria şi Băcia, soldat cu nici mai mult, nici mai puţin de 15 victime. Având în vedere amploarea evenimentului rutier, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi zeci de echipaje ale structurilor MAI din judeţ au sărit în ajutorul victimelor.

Doi morţi şi 13 răniţi
În accident a fost implicat un autocar cu pasageri şi un autocamion de mare tonaj. Persoana care a anunţat tragedia nu a putut să precizeze cu exactitate numărul răniţilor, însă a povestit că impactul a fost unul foarte violent, autocarul s-a răsturnat în afara părţii carosabile iar şoferul autocamionului este blocat în cabină şi nu se poate circula în zonă decât pe un singur sens. După sosirea primelor echipaje la faţa locului, s-a constatat că erau în autocar 14 victime, între care doi bărbaţi decedaţi iar şoferul autocamionului era încarcerat, în stare de inconştienţă. Autocarul era răsturnat pe partea dreaptă, blocând accesul la uşi şi din rezervor curgea combustibil. În faţa acestei situaţii critice, unde riscul producerii unui dezastru era la cote maxime, inspectorul şef al ISU Hunedoara a declanşat Planul Roşu de Intervenţie-etapa II, toate desfăşurându-se sub coordonarea prefectului judeţului, Sorin Vasilescu şi a inspectorului şef al ISU Hunedoara, locotenent colonelul Viorel Demean.

Mobilizare de forţe
La acţiunea de salvare au participat doi ofiţeri, 27 subofiţeri, patru paramedici, un Punct Mobil Avansat, două autospeciale de stingere a incendiilor de 5.000 litri, un echipaj de descarcerare, o autospecială de transport victime multiple şi trei ambulanţe tip B2 din partea I.S.U. Hunedoara. De asemenea, un ofiţer şi cinci subofiţeri din partea IJJ Hunedoara, patru maşini şi opt agenţi de la IPJ Hunedoara, un medic, doi asistenţi, doi ambulanţieri, o ambulanţă tip C1 şi o ambulanţă tip B2 din partea SAJ Hunedoara, un medic şi doi asistenţi din partea UPU Deva, trei paramedici din partea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Simeria.
Din fericire, nu a fost vorba decât de un exerciţiu, scopul fiind acela de a verifica gradul de pregătire a echipajelor de intervenţie din judeţ, timpul de reacţie în astfel de situaţii grave, testarea capacităţii de comandă şi aptitudinile de cooperare între forţele implicate. Dacă accidentul ar fi fost real, acţiunea de salvare ar fi durat aproximativ o oră. Planul Roşu de Intervenţie se activează atunci când există mai mult de opt victime.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cum isi bat astia joc de banii oamenilor. Ceea ce au facut ieri a semanat a circ, au incurcat circulatia altceva nimic notabil ............
    As mai avea o curiozitate ??macar la acest exercitiu cum l au numit ei si care am inteles ca e planuit de ceva vreme ,AU AJUNS IN TIMP UTIL?? sau au intarziat si la simulare??

  • Stau și citesc Cum toți necunoscători își dau cu părerea despre una și alta și îmi dau seama ca ne meritam soarta. Dacă vin pompierii și fac exerciții de ce fac.....Dacă nu fac .....nu îi interesează sa se pregătească. În consecință domnule"unul oarecare" ești un mare p...t care vorbește doar ca sa se afle în treaba și care nu înțelege rostul acestor exerciții. În ceea ce privește sosirea la timp.....Cum am vrea sa vina....sa se teleporteze. Cum sa vina când drumurile sunt pline de dobitoci ca "unul oarecare" care nu știu ce înseamnă sa acorzi prioritate. Așadar pe viitor când dorești sa arunci cu noroi în cineva gândește un pic fraiere

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago