Categories: Sport

A fi sau a nu mai fi la Cetate

Ciprian Marinuţ

„Dărâmată” de remiza cu U. Jolidon Cluj, care a anulat aproape toate şansele de a mai prinde un loc de cupă europeană, Cetate Deva riscă să devină istorie. Handbalistele şi antrenorul Liviu Andrieş pot salva însă echipa, dacă vin, azi, cu un „proiect”, care să-l convingă pe finanţatorul Marian Muntean să mai continue să bage bani în echipă.

Şanse… imposibile
Cel mai „adevărat” joc reuşit de Cetate Deva în actuala ediţie a Ligii Naţionale a avut efect de bumerang. Din cauza rezultatului nedrept (scor 29-29), meciul a anulat aproape total şansele devencelor de a-şi împlini visul de a prinde un loc de cupă europeană. „Am făcut toate calculele posibile şi e …imposbil să mai prindem locurile care duc în Europa. Ar trebui să câştigăm toate meciurile până la final, iar asta e nerealizabil, pentru că jucăm şi cu Oltchim, echipă mult peste valoarea noastră. Sunt dărâmat şi dezamăgit, mai ales, că până şi adversarii de la U. Cluj ne-au lăudat. Au spus că n-au mai avut meciuri aşa tari ca acesta de la Deva, decât în cupele europene şi ne-au propus să jucăm câteva amicale în pauza competiţională”, a spus Marian Muntean, finanţatorul echipei devene. Oficialul devean a întors pe toate feţele meciul cu U. Jolidon Cluj şi a ajuns la concluzia că Cetate a fost trădată de condiţia fizică. „Am analizat meciul sub toate aspectele. Am discutat şi cu fetele, şi au recunoscut şi ele că în ultimele 5-10 minute, n-au mai rezistat fizic”, a precizat Muntean.

Discuţie decisivă
Cum un necaz nu vine niciodată singur, rezultatul nefavorabil din meciul cu clujencele este dublat de o serie de probleme medicale la nivelul echipei şi de perspectiva financiară dificilă, astfel că finanţatorul devean e tentat să bată în retragere. „Sârboaica Nicolici e grav accidentată la ligamentele genunchiului, iar Ialomiţeanu e cu piciorul în gips. Sunt câteva jucătoare în lot care-şi vor încheia contractul la vară şi… nu ştiu dacă ne vom înţelege la partea financiară. Aşa că, în această seară, voi avea o discuţie cu antrenorul Liviu Andrieş şi cu handbalistele şi voi decide dacă voi mai continua sau voi desfiinţa echipa. Aştept, de asemenea, să văd cu cât ne va sprijini Consiliul Local, pentru că acum suntem unica echipă din Liga Naţională din judeţ”, a spus Muntean.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

2 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

2 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

2 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

2 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

2 ore ago