Categories: FlashSport

A cucerit Cupa şi are „bilete” de Mondiale

Ciprian Marinuţ

Pugilistul Sorin Dobondi (foto, în stânga), legitimat la CSS Hunedoara, a urcat cu succes la categoria 60 de kilograme şi la nivel de tineret, triumfând în finala „Cupei României” disputată la finalul săptămânii, la Brăila. Medaliat cu bronz la Campionatul Mondial „Ucraina 2013”, boxerul antrenat de Ilie Captari (foto, în dreapta) şi-a asigurat astfel „biletele” pentru Campionatele Mondiale de tineret, programate în luna aprilie, la Sofia.

Victorii pe linie
Cel mai bun boxer de la un club hunedorean în anul 2013, Sorin Dobondi, a demonstrat că vrea să continue pe drumul performanţei şi în acest an. Favorit numărul unu al categoriei sale, pugilistul de la CSS Hunedoara şi-a confirmat valoarea în prima competiţie oficială a sezonului, prin trei victorii pe linie şi cucerirea trofeului pus în joc. În sferturile de finală, Sorin l-a învins la puncte prin decizie unanimă, scor 3-0, pe Darius Stănică de la SCM Craiova, iar în semifinale, istoria victoriei de 3-0 s-a repetat şi în faţa lui Alexandru Giurgea (CSM Brăila). Cel mai greu meci al hunedoreanului a fost în finală, unde a început slab, pierzând prima repriză, dar s-a impus la final cu 2-1 în faţa lui Arsen Mustafa (Farul Constanţa), şi el component al Lotului Olimpic de la Brăila. Boxerul „inventat” de Ilie Captari a făcut faţă cu succes trecerii la o categorie de greutate superioară (de la 57 la 60) şi la un alt nivel de vârstă, de la juniori II (cadeţi) la juniori I (tineret). În plus, „Sote” a boxat bine şi sub presiunea rezultatelor, având în vedere că Federaţia Română de Box a decis ca învingătorii de la „Cupa României” să intre automat în Lotul României care va participa la Campionatele Mondiale de juniori I, programate în luna aprilie la Sofia. Antrenorul Ilie Captari, care i-a fost aproape la acest turneu, e mulţumit de randamentul său şi crede că Sorin Dobondi poate avea succes la nivel internaţional şi în 2014 şi pe viitor. „În finală, Sorin a făcut un meci mare, iar scorul de 2-1 reflectă corect realitatea, întrucât el a pierdut prima repriză şi le-a câştigat pe următoarele două. S-a mobilizat şi a învins un adversar mai matur (cu un an n.r.), în condiţiile în care el e în primul an la tineret şi a schimbat şi categoria de greutate. Sunt mulţumit de felul în care a luptat şi, dacă va continua să muncească la fel, cred că are şanse să fie pe podium şi la Campionatul Mondial din luna aprilie”, a spus antrenorul Ilie Captari.

Pregătiri şi turnee internaţionale
De miercuri, Sorin Dobondi va pleca într-un stagiu de pregătire în Bulgaria cu Lotul Naţional, iar apoi se va pregăti la Centrul Olimpic de la Reşiţa, cu antrenorul Relu Auraş. „O să fiu şi eu conectat asupra pregătirilor lui Sorin, dar Relu Auraş e un tehnician valoros şi nu o să mă bag peste el”, a precizat Captari. Din 26 februarie, Sorin va participa la un turneu de pregătire cu meciuri internaţionale în Germania”, a mai spus antrenorul Ilie Captari. Sorin Dobondi a fost singurul pugilist român medaliat la Campionatele Mondiale de juniori disputate în 2013 în Ucraina. Graţie acestei performanţe, el s-a clasat pe locul doi în clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului trecut.
La Cupa României de la Brăila au participat peste 100 de pugilişti din ţară, cu vârste de 17-18 ani, la 10 categorii de greutate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

o oră ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

2 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

2 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

2 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

2 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

2 ore ago