PSD si PDL luptã cot la cot pentru sefia sectiilor de votare

Nicolle Ebner

Se pare că, în judeţul Hunedoara, PSD şi PDL luptă cot la cot, pentru ca oamenii lor – independenţi, neangrenaţi politic, dar legea nu sancţionează simpatiile politice – să ajungă preşedinţi ai secţiilor de votare din judeţ. În mod logic, cine a avut mai multe propuneri, are şi şansa de a conduce cât mai multe secţii de votare. Tocmai de aceea, PSD are rezerve cu privire la corectitudinea listelor întocmite de Prefectură.

Vor verifica ponderea simpatizanţilor PDL
„Preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare trebuie să fie independenţi. Nu au voie să fie membri de partid, dar pot fi simpatizanţi. Or’ simpatizanţii noştri s-au înscris atât pentru posturile de preşedinţi, cât şi pentru cele de locţiitori, pentru toate secţiile de votare. Asta înseamnă că ar fi trebuit să fie vreo 3.600 de solicitări, numai de la cele trei partide mai importante. Or’ la tragerea la sorţi, Prefectura a trimis doar 1.366 de nume, adică numărul minim prevăzut de lege, fapt ce ne ridică un semn de întrebare. Oamenii se cunosc foarte bine între ei, în fiecare comunitate, aşa că vom verifica, listele să vedem cât de democratic au fost numiţi preşedinţii secţiilor de votare şi care va fi ponderea simpatizanţilor PDL”, a declarat Gabriel Samoilescu, reprezentantul PSD Hunedoara, fost prefect. „Îmi pare rău pentru reprezentanţii PSD şi am, în continuare, toată consideraţia pentru fostul prefect, Gabriel Samoilescu, dar, prin înmulţirea pe care o face, eu cred că aplică o formulă greşită”, răspunde prefectul Dorin Gligor.
Nici liberalii nu sunt prea încrezători în nominalizările trimise de Prefectură pentru tragerea la sorţi. „Cel puţin 200 dintre preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare sunt foarte apropiaţi de PDL. Adică, sunt soţii ale şoferilor primarilor PDL, fini, copii, rude, cumnaţi, gineri, deci rude apropiate ale acestora, în care liderii PDL din unităţile administrativ teritoriale pe care le conduc, pot avea încredere”, a declarat preşedintele liberalilor hunedoreni, Mircia Muntean.

Doar 295 de jurişti
Ieri, a avut loc, la sediul Tribunalului Hunedoara, tragerea la sorţi a preşedinţilor şi a locţiitorilor birourilor electorale ale celor 598 de secţii de votare, pentru alegerile prezidenţiale din acest an. Prefectura a trimis 1.366 de nominalizări – 598 pentru preşedinţi şi 598 pentru locţiitori, plus rezerva de 10 la sută, conform prevederilor legale. Datele oficiale arată că doar 295 din cei 1.366 de nominalizaţi sunt jurişti. Drept urmare, cea mai mare parte a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare sunt: agenţi imobiliari, tipografi, economişti, profesori, ingineri, consilieri juridici, grefieri, şomeri, şoferi, mecanici, montatori, contabili, magazineri, asistenţi, învăţători, agenţi poştali, avocaţi, studenţi, psihologi, ziarişti.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

17 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

17 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

17 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

17 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

17 ore ago