Prefectul, acuzat la BEJ, de fals şi uz de fals

Nicolle Ebner

PNL şi PSD au depus la BEJ Hunedoara o sesizare, prin care-l acuză pe prefectul Dorin Gligor (foto), de fals şi uz de fals. Solicitarea PNL de sancţionare a prefectului şi pentru infracţiunea de abuz în dauna interesului public a fost respinsă de BEJ.

Acelaşi locţiitor, la secţii de votare diferite
PNL şi PSD au avut rezerve cu privire la corectitudinea listelor întocmite de Prefectura Hunedoara, pentru desemnarea preşedinţilor şi a locţiitorilor secţiilor de votare, încă din momentul tragerii la sorţi. Suspiciunea a pornit de la faptul că, din câteva mii de solicitări pentru ocuparea unor astfel de posturi, Prefectura a trimis la Tribunalul Hunedoara doar 1.366 de nume, adică numărul minim prevăzut de lege cu tot cu rezerva de 10 la sută, fapt ce a ridicat din start un mare semn de întrebare. Neîncrederea liderilor politici a fost confirmată, în primă fază, şi de faptul că, la două zile după tragerea la sorţi din 12 noiembrie, BEJ a fost nevoit să schimbe doi locţiitori, care figurau pe aceeaşi funcţie la două secţii de votare. Astfel, Adrian Muican s-a trezit locţiitor atât la secţia de votare nr. 63, cât şi la nr.100 din Hunedoara, iar Gabriela Tudor era locţiitor la secţia de votare nr.15 din Deva, dar şi la secţia nr. 581 din Veţel.

Se aşteaptă verdictul BEJ
Prin urmare, reprezentanţii PNL şi PSD au trecut la verificarea celor 1.366 de nume afişate pe site-ul Prefecturii Hunedoara şi spun că nu le-a fost greu să ajungă la concluzia că toate secţiile de votare din judeţul Hu-nedoara sunt conduse de membri şi apropiaţi ai PDL, nominalizaţi de prefect. În consecinţă, PSD a depus la BEJ Hunedoara o adresă, prin care-l acuză pe prefectul Dorin Gligor, de fals şi uz de fals (conform legii, preşedinţii şi locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare trebuie să fie independenţi, neangrenaţi politic), iar PNL a cerut sancţionarea lui Gligor, pentru abuz în dauna interesului public, deoarece tot legea spune că prefectul trebuie să organizeze alegeri corecte, şi nu să pună oamenii din partidul din care provine la conducerea secţiilor de votare. PSD şi PNL au depus la BEJ şi dovezi prin care să-şi susţină acuzaţiile (identificările deja făcute), însă solicitarea PNL a fost respinsă. Rămâne de văzut ce verdict va da BEJ în cazul acuzaţiilor făcute de PSD. „Este adevărat, şi-au pus abuziv oamenii lor să conducă secţiile de votare. Sunt conduse 100 la sută de PDL, dar nu pot ei fura, cât pot hunedorenii vota”, declară preşedintele PNL Deva, Florin Oancea.

Prefectul spune că nu are nici o vină
În judeţul Hunedoara, sunt 598 de secţii de votare, iar datele oficiale arată că doar 295 din cei 1.366 de nominalizaţi pentru posturile de preşedinţi şi locţiitori sunt jurişti. Atât PNL, cât şi PSD vor demara o nouă verificare, pentru adunarea de noi probe şi identificarea tuturor membrilor PDL, care conduc secţiile de votare din judeţ. Pe de altă parte, prefectul Dorin Gligor declară că nu poate fi tras la răspundere, deoarece nu are de unde să ştie dacă nominalizaţii sunt membri PDL. „Fiecare a declarat, pe propria răspundere, că nu este membru de partid”, menţionează prefectul.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

21 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

21 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

21 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

21 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

21 de ore ago