Categories: FlashSport

„Viteziştii” apelor

Ciprian Marinuţ

Înotătorii de la CSS Hunedoara au cucerit opt medalii de aur, cinci de argint şi trei de bronz, toate în cursele scurte şi rapide, la ediţia 2012 a Campionatelor Naţionale Şcolare. Cu acest bilanţ excelent, clubul de pe Cerna s-a clasat pe locul trei în ierarhia generală, dintr-un total de 20 de cluburi participante.

Palmares „sabotat” de emoţii
Generaţia înotătorilor de 12, 13 şi 14 ani de la CSS Hunedoara vine tare din urmă, hotărâtă parcă să repete istoria performanţelor de top ale sportivilor mai mari ai clubului. Înotătorii antrenaţi „în bazin scurt” de Anca Băjan şi Dan Ardelean au „zburat” prin bazinul olimpic de la Reşiţa, la Campionatele Naţionale Şcolare, desfăşurate la finalul săptămânii. Hunedorenii au cucerit 16 medalii, opt de aur, cinci de argint şi trei de bronz, au avut opt clasări pe locul patru, la un pas de medalie, acumulând în total 31 de clasări între primii opt. Cu aceste performanţe, CSS Hunedoara a adunat 274 de puncte şi s-a situat pe locul trei în clasamentul general pe cluburi, după Liceul „Emil Racoviţă – Steaua Bucureşti (429 puncte) şi CSM Suceava (328 puncte). „Este un bilanţ excelent. Menţinerea pe podium în clasamentul general pe cluburi este o dovadă că şi noua generaţie încearcă să se ridice la valoarea înotătorilor de excepţie, care sunt acum juniori mari. Numărul medaliilor putea fi mai mare, însă emoţiile ne-au sabotat munca. Au fost sportivi care au pierdut secunde importante din cauza tracului, culmea fiind la unul care era favorit şi i s-a făcut rău înainte de start”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

De patru ori campioană
Vedeta delegaţiei hunedorene a fost Ancuţa Păiuş (categoria 13 ani), care a cucerit patru medalii de aur. Fiica antrenorului de karate Ghiţă Păiuş s-a dovedit foarte rapidă şi a câştigat cursele de 50 de metri liber, bras şi spate şi proba de 100 de metri bras. „Ancuţa are o viteză de reacţie excelentă şi şi-a îmbunătăţit foarte mult timpii”, a spus Anca Băjan. A doua în topul medaliilor a fost Denisa Ilucă (la categoria 14 ani), care a obţinut medalii de aur la 50 şi 100 bras, un argint la 50 de metri spate şi un bronz la 100 de metri spate. O contribuţie importantă la palmaresul hunedorenilor a avut Andora Cârjă (categoria 12 ani), câştigătoare a cinci medalii: aur la 50 de metri bras şi cu ştafeta de 4×50 metri mixt, argint la 100 de metri bras şi 50 de metri fluture, şi bronz cu ştafeta de 4×50 metri liber. Bilanţul CSS Hunedoara a fost completat de medaliile obţinute de: Andreea Nan (14 ani) – argint la 50 de metri bras şi bronz la 100 de metri bras, ştafeta feminină de 12 ani, formată din Andora Cârjă, Viviana Ilucă, Kincso Nagy şi Ana Golăşilă – aur la 4x 50 mixt şi bronz la 4x 50 metri liber, ştafeta masculină de 12 ani, formată din Robert Maer, Andrei Păduraru, Paul Scurtu, şi Raoul Bădărău – argint la 4×50 de metri mixt şi bronz la 4×50 de metri liber.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

14 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

14 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

14 ore ago