Categories: Sport

Triumf hunedorean în bazin

Ciprian Marinuţ

Prezentul nataţiei juvenile hunedorene este strălucitor, iar viitorul poate fi cu „parfum olimpic”. Înotătorii de 12, 13 şi 14 ani de la CSS Hunedoara au cucerit 31 de medalii la Campionatul Naţional al cluburilor sportive şcolare, desfăşurat la Reşiţa, şi visează să ajungă la Jocurile Olimpice. Cu acest bilanţ, ei au obţinut, în premieră, mult râvnitul trofeul de „cel mai bun club din ţară”.

Performanţă de nota 10
Înotătorii de la CSS Hunedoara au strălucit la competiţia derulată la finalul săptămânii. Sportivii antrenaţi de Anca Băjan, Dan Ardelean şi Zeno Giurasa au cucerit 13 medalii de aur, 10 de argint şi opt de bronz, la categoriile de vârstă 12, 13 şi 14 ani, fiind cei mai medaliaţi din competiţie. Prin însumarea performanţelor tuturor sportivilor săi, CSS Hunedoara a ocupat locul I în ierarhia generală pe cluburi cu 414 puncte. Pe locurile următoare în topul celor 16 cluburi participante s-au clasat LPS Baia Mare (393 puncte), CSS Suceava (345 puncte) şi Liceul „Emil Racoviţă” Steaua Bucureşti (340 de puncte). „Este pentru prima dată în istoria CSS Hunedoara când cucerim trofeul rezervat celui mai bun club din ţară. Generaţia de înotători născuţi în 2001 şi 2002 este valoroasă şi omogenă, iar performanţa lor este  fantastică. Sper ca ei să confirme şi la Campionatele Naţionale generale din vară şi să continue frumos pe drumul performanţei, ajungând pe podium la cele mai importante competiţii naţionale şi internaţionale”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

Medalii individuale şi la ştafete
Cele mai multe medalii pentru delegaţia hunedoreană le-au obţinut Victor Iacob (categoria 12 ani) şi Ancuţa Păiuş (categoria 14 ani), precum şi ştafetele de la categoriile 12 şi 13 ani. Victor Iacob a înotat senzaţional şi a cucerit cinci medalii de aur şi una de argint la individual şi altele două cu ştafetele. Ancuţa Păiuş a fost şi ea foarte rapidă şi şi-a trecut în palmares două medalii de aur, două de argint şi una de bronz, toate la individual. La ştafete s-au obţinut şapte medalii, dintre care trei de aur, trei de argint şi trei de bronz. Pe lângă Victor Iacob şi Ancuţa Păiuş, pe podium, la individual, au mai urcat: Alina Perju, Raluca Mera (ambele 12 ani), Alexandru Marton, Raul Bădărău (ambii 12 ani), Norbert Maier şi Andrei Păduraru (ambii 13 ani). „Unii sportivi şi-au îmbunătăţit timpii, alţii nu, dar toţi au concurat cu ambiţie şi dorinţă de victorie. Prin ei a câştigat clubul, aşa că toţi merită felicitări. Sperăm ca aceste medalii să fie confirmate prin prezenţe pe podium şi la alte competiţii mai importante”, a spus antrenoarea Anca Băjan.
Următoarea competiţie la care vor participa înotătorii de la CSS Hunedoara va fi Campionatul Naţional rezervat sportivilor de 10 ani, programat în 15-16 iunie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

14 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

14 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

14 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

14 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

16 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

16 ore ago