„Un guvern incompetent şi impotent”

Nicolle Ebner

 În opinia parlamentarului european Iuliu Winkler (foto), incompetenţa şi impotenţa sunt principalele atribute care caracterizează activitatea de până acum a Guvernului şi a marii coaliţii parlamentare care îl sprijină.

Nu au soluţii la problemele reale
„La şapte luni de la alegeri, nu avem un plan anticriză şi asta, din cauza unui guvern incompetent. Degeaba Executivul are un sprijin parlamentar de 73 la sută, pentru că nu a fost în stare să convertească în stabilitate această majoritate unică în ultimii 20 de ani. Putem vorbi şi de impotenţa coaliţiei, de un eşec al acesteia”, a declarat Iuliu Winkler, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva. El a explicat că România a ajuns să se confrunte cu recesiunea, efect al lipsei de profesionalism cu care Executivul a gestionat criza.

Un nou guvern
Deputatul european a afirmat că, în cel mult două săptămâni, UDMR va finaliza un program cu măsuri concrete menite să diminueze efectele recesiunii economice în România. Obiectivele şi dezideratele comunităţii maghiare, precum şi programul anticriză al UDMR vor constitui punctele de la care vor porni negocierile pentru susţinerea unuia dintre cei doi candidaţi care vor intra în turul al II-lea al alegerilor pentru Palatul Cotroceni, pentru că: „între cele două tururi se va forma şi noul Guvern, iar UDMR vrea să fie pregătită cu soluţii şi argumente clare”, menţionează preşedintele UDMR Hunedoara.

Dezbinaţi, tocmai buni de stăpânit
Iuliu Winkler a mai remarcat faptul că, pe fondul crizei economice, din cauza lipsei de profesionalism a Executivului şi a superficialităţii de care dau dovadă politicienii aflaţi la putere, în loc să-şi unească forţele, românii se dezbină. Or, lipsa de solidaritate în societatea românească adânceşte efectele crizei, nu le diminuează. „La ora actuală, asistăm la producerea de multiple falii între diversele categorii sociale, falii care conduc la adâncirea crizei, la atomizarea societăţii”, a mai spus Iuliu Winkler.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago