Categories: Sport

„Rachetistele” de la SCM Deva „atacă” Croaţia

Ciprian Marinuţ

Mandy Sapta (foto), Raluca Ciufrilă şi Maria Orban, tenismenele clubului devean care au „arestat” podiumul la categoria 14 ani a Cupei României,  vor participa, în luna martie, la trei turnee în străinătate.

Urcă în clasamentul naţional
Cele trei sportive de la SCM Deva care au făcut din puternicul turneu de Cupa României o „afacere” deveană la categoria 14 ani, întrucât au cucerit toate medaliile puse în joc, vor face salturi importante în clasamentul naţional. Lunela Maier, antrenoare la SCM Deva, spune că Mandy Sapta, Raluca Ciufrilă şi Maria Orban trebuie să-şi confirme talentul şi valoarea şi în competiţii externe, unde îşi vor măsura forţele cu adversare de calibru din străinătate. „Cel mai mult în clasamentul naţional va urca Mandy Sapta, situată acum pe locul 39, pentru că ea cucerit trofeul. Mandy a meritat locul I la Cupa României, pentru că a învins două favorite, pe Bianca Iorga, situată pe locul 18 naţional şi pe Maria Orban, numărul 23 naţional şi a avut meciuri grele, în care a muncit mult. Şi Maria Orban, care a învins-o pe favorita unu, va urca în clasament, însă marea provocare pentru cele trei o va constitui participarea la cele trei turnee programate în Croaţia în luna martie”, a spus Lunela Maier. Antrenoarea i-a lăudat şi pe Bogdan Bristan, finalist la categoria 14 ani băieţi şi pe Alexandru Giurcă, semifinalist la categoria 18 ani băieţi, după ce l-a învins în sferturile de finală pe unul dintre favoriţi. „Şi rezultatele lor sunt valoroase şi surprinzător de bune. Sperăm că şi ei vor fi acceptaţi la turneele din Croaţia, măcar în calificări, dacă nu pe tabloul principal”, a precizat Lunela Maier, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tenis, principala organizatoare a turneului.

Organizare perfectă
Performanţele obţinute de SCM Deva la categoria 14 ani, unde a cucerit cinci dintre cele şase medalii puse în joc (trei la fete, două la băieţi), au fost egalate de SCM Bacău, care a dominat turneele de 18 ani. Sportivele de la SCM Bacău au ocupat tot podiumul în proba feminină, în care s-a impus Georgiana Pătraşc, iar băieţii au obţinut aurul şi argintul, prin Marin Teodor şi Victor Cornea, pe locul trei fiind hunedoreanul Alexandru Giurcă. Toţi participanţii la turneul de Cupa României, desfăşurat la Deva şi Hunedoara, şi reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis au apreciat condiţiile excelente de concurs şi organizarea perfectă a SCM Deva. „Sportivii şi reprezentanţii Federaţiei au fost încântaţi de suprafaţa de joc din Sala Sporturilor din Deva. Oficialii  Federaţiei au apreciat sprijinul logistic, constând în internet, fax şi secretariat, oferit de SCM Deva. Iar ideea directorului Romulus Gabor de a pune la dispoziţia sportivilor autocarul clubului pentru o excursie la Castelul Corvineştilor a fost aplaudată de toţi participanţii”, a spus Lunela Maier, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tenis, principala organizatoare a turneului.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

5 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

5 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

5 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

5 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

5 ore ago