Categories: Sport

Tenismenele de la SCM Deva, din nou „regine”

Ciprian Marinuţ

Raluca Ciufrilă a câştigat ambele finale de la categoria 14 ani ale turneului de la Arad, Maria Orban a obţinut locul întâi la dublu (alături de Ciufrilă n.r.), iar Mandy Sapta a ajuns în sferturile de finală. Ciufrilă şi Orban s-au impus şi în turneul ETA de la Balş (Dolj), de acum două săptămâni.

Devencele, pe val

Două dintre cele trei turnee ETA (Tenis Europe Association), desfăşurate în România în această vară, au fost o „afacere deveană”. Raluca Ciufrilă, actuala lideră a echipei SCM Deva, a câştigat tot ce se putea, impunându-se în finalele de simplu şi de dublu la Balş (Dolj), acum două săptămâni, şi la Arad, la finalul săptămânii. Maria Orban are şi ea în cont victorii în finalele de dublu în care s-a impus alături de Ciufrilă şi o prezenţă în semifinale la simplu, la Balş, iar Amanda Sapta şi-a trecut în palmares o prezenţă în sferturile de finală la simplu, la Arad. Al treilea turneu ETA din România are loc săptămâna aceasta, la Timişoara.

Ciufrilă a defilat

Cotată drept favorita numărul doi a turneului ETA de la Arad, după slovaca Sarlota Cesnekova (nr. 70 ETA), Raluca Ciufrilă (Tg. Jiu) a defilat în turneul de simplu, câştigând lejer cele cinci meciuri disputate. Raluca a pierdut un singur set în tot turneul, în sferturile de finală, în care a învins-o pe sârboaica Tamara Tomic cu scorul de 6-3, 4-6, 7-6 (3). În rest, tenismena de la SCM Deva a obţinut victorii categorice: 6-0, 6-3 cu Ioana Gheorghiţă în turul I, 6-1, 6-4 cu sărboaica Tamara Tomic în turul II, 6-1, 6-0 cu Adina Cristian în semifinale şi 6-2, 7-6 cu slovaca Sarlota Cesnekova în finală. Ciufrilă a făcut legea şi la dublu, unde a jucat alături de Maria Orban şi a câştigat finala cu în faţa unui dublu din Slovacia.

Orban, eşec nepermis, Sapta, în urcare

Maria Orban (Petroşani), favorita numărul patru a turneului de simplu, a încheiat competiţia mai repede decât o recomanda valoarea. Orban a fost învinsă în turul II de Ioana Popescu, scor 3-6, 3-6, şi a ratat calificarea în sferturile de finală. „Maria nu avea voie să piardă. Adversara ei e lidera categoriei 12 ani şi e cu un an mai mică, iar Maria trebuia să-şi valorifice experienţa superioară. Şi-au spus însă cuvântul oboseala şi ambiţia superioară a Ioanei Popescu”, a spus antrenoarea Lunella Maier.

Deveanca Amanda Sapta, care nu era între favoritele turneului, a reuşit un parcurs bun şi a ajuns până în sferturile de finală. „Mandy” a trecut în turul I de Andrada Surdeanu cu 2-6, 6-2, 6-2, iar în turul secund a dispus de Roberta Naicu (favorita nr. 7) cu 6-1, 7-5. În sferturi, Sapta a fost învinsă greu, cu scorul de 4-6, 6-7 de slovaca Sarlota Ceskova, favorita unu a turneului, cea care avea să joace finala. „Mandy e pe un trend ascendent şi încearcă să revină la nivelul la care a fost la categoria 12 ani, când era lidera României”, a precizat antrenoarea Lunella Maier.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago