Categories: Fara bascalie

„Dacă n-ar fi tragic, aş râde în hohote“

Vă mărturisesc din suflet că aş vrea să scriu editoriale şi despre altceva, nu doar despre politică. M-am săturat, ca mulţi dintre dumneavoastră, de dezbateri la infinit asupra a ceea ce se întţmplă negativ în lumea politică – bătălii peste bătălii, şicane, lovituri sub centură şi mai ales, eludarea celei mai elementare logici a bunului-simţ. În sistemul juridic american, legile sunt interpretate în spiritul lor, nu în litera lor. De aceea există juraţii, oameni de bun-simţ, oameni simpli, normali, ca să aprecieze ceea ce a vrut de fapt legiuitorul. Erorile sunt mai puţine şi mai umane, ca să zic aşa.
La noi, Constituţia este interpretată în stricta literă a sa, iar blocajul este perfect.
Anunţul preşedintelui Băsescu, cum că şi-ar dori un guvern PDL – PNL, obligatoriu cu premier PDL, nu face decât să se înscrie în aceeaşi logică maladiv-electorală, pe care Băsescu o vede mereu şi mereu la ceilalţi. Cum se spune şi am mai scris adesea pe aici, „l’enfer, c’est les autres”, infernul sunt, bineînţeles, ceilalţi.
Pentru orice om de bun-simţ, se vede clar – în faţa izolării, oricum, dar cu PDL la putere. Spus pe un post de radio al unuia dintre oligarhii pe care Băsescu îi acuză de coruperea interesului naţional. Cu premier PDL. Vă mărturisesc, pentru mine, declaraţia lui Băsescu frizează absurdul hilar. Dacă situaţia nu ar fi tragică, mi-ar veni să râd în hohote.
Păi în şase luni de guvernare comună, PNL ar înceta să mai existe. După ce, cu ajutorul preţios al lui Theodor Stolojan, a reuşit să rupă o felie de PNL, nu cred că Băsescu s-ar mulţumi cu al doilea eşec. Posturi prin guvern, ameninţarea cu scoaterea de la guvernare, şi uite-aşa trădarea va fi gata! Se va găsi oricând un al doilea Stolojan, sau un al doilea Flutur, care să spună că uite, ceasul Marelui Partid de Dreapta a sosit!
Părerea mea de editorialist de provincie poate nu prea contează, dar vă spun deschis că nu cred că este bine. Radicalizat, electoratul fidel PNL va face o manevră de separare şi va ieşi astfel din lumea celor care votează şi contează, aşa cum s-a întâmplat şi cu ţărăniştii.
Cred că PDL-ul lui Băsescu este un partid total aservit. Nu ştiu cum ar arăta fără preşedinte. Convingerea mea intimă este că nu partidul este nociv, ci Băsescu. Dincolo de orice simpatii politice pe care le am şi pe care nu le-am ascuns, nimic nu mă va face să pot scrie că uite ce înţelept este Traian Băsescu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Si tu esti un lingau PNL-ist... nu dau dreptate celor care il sustin pe basescu, dar nici PNL nu este o solutie... ce a facut PNL in perioada de guvernare, cu nesimtitul ala de tariceanu premier? Nu a facut altceva decat sa-si ajute acolitii sa-si umple buzunarele pe spatele oamenilor de rand si sa-si puna slugile in posturi importante.. La ce tara de oameni idioti suntem, noua ne trebuie un dictator, sa ne tina din scurt si sa ii stim de frica, nu un presedinte...

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago