„Reginele” Europei

Ciprian Marinuţ

Gimnastele din România au cucerit patru dintre cele cinci medalii de aur puse în joc la Campionatele Europene din Belgia şi alte două medalii de argint. Tricolorele junioare au obţinut patru medalii de argint şi două de bronz. Sportivele Raluca Haidu (senioară), Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă şi Miriam Aribăşoiu (toate junioare), de la CNS CSS „Cetate” Deva, au pus umărul la acest succes major al gimnasticii româneşti.

Poleite în aur
Gimnastica feminină românească şi-a recăpătat strălucirea din vremurile de aur, sub comanda antrenorilor Octavian Belu şi Mariana Bitang. Echipa de senioare a României a triumfat la Campionatele Europene de gimnastică de la Bruxelles, fiind vedeta competiţiei. Tricolorele au cucerit aurul continental la echipe, după patru ani de la ultima performanţă similară, devansând Rusia şi Italia. În finalele pe aparate, româncele au obţinut alte trei medalii de aur, prin Sandra Izbaşa (sărituri), Cătălina Ponor (bârnă) şi Larisa Iordache (sol). În plus, Cătălina Ponor a cucerit argintul la sol, iar Larisa Iordache a fost pe locul doi la bârnă, astfel că România are în palmares şase medalii la ediţia 2012 a Europenelor. Din echipa României, a făcut parte şi petrileanca Raluca Haidu de la Cetate Deva, care a evoluat la paralele, aparat la care tricolorele nu au fost reprezentate în finală.

Junioare de top
Şi viitorul gimnasticii româneşti sună bine, întrucât la nivelul junioarelor, România a cucerit tot şase medalii, însă mai puţin strălucitoare decât ale senioarelor. Cu trei sportive de la CNS CSS „Cetate” în lotul de cinci gimnaste, tricolorele au obţinut medalia de bronz la echipe, după Rusia şi Italia. La individual, vedetă a fost deveanca Andreea Munteanu, care a obţinut trei medalii: bronz în proba de individual compus, argint la bârnă şi bronz la sol. La bârnă, Andreea Munteanu (14.433) a fost depăşită doar de sportiva din Rusia Maria Kharenkova (14.766). În finala de la sărituri, Alina Stănilă, tot de la Cetate Deva, a fost notată cu 13.866, performanţă care i-a adus medalia de argint. La sol, în ultima finală a competiţiei junioarelor, Silvia Zarzu a obţinut nota 13.933, cu care a cucerit medalia de argint, iar Andreea Munteanu a încheiat cu 13.900 şi medalie de bronz.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.