Comunitate

Ziua Poliţiei Române, marcată de poliţiştii hunedoreni la datorie

Ziua Poliţiei Române (25 martie) marchează 198 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei, ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.
Anul acesta, deşi manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au lipsit, pe fondul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus, Ziua Poliţiei Române i-a găsit pe poliţiştii hunedoreni în stradă, pentru susţinerea activităţilor de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă publică.
De asemenea, alături de celelalte forţe de ordine, poliţiştii hunedoreni vor continua activităţile preventive şi de verificare a măsurilor dispuse în scopul prevenirii răspândirii COVID-19.
Cu prilejul Zilei Poliţiei Române, anul acesta au fost avansaţi la gradul profesional următor, la termen, 99 de poliţişti (30 de ofiţeri şi 69 de agenţi de poliţie).
În mesajul adresat poliţiştilor, cu această ocazie, conducerea I.P.J. Hunedoara apreciază: „Misiunile pe care le-aţi îndeplinit cu succes şi, cu precădere activităţile realizate în ultima perioadă, alături de alte instituţii cu atribuţii în domeniu, pe linia prevenirii răspândirii noului tip de Coronavirus COVID-19, reprezintă, pentru fiecare dintre noi, un EXAMEN PUBLIC, extrem de dificil, în faţa comunităţii, a familiilor noastre şi a propriei conştiinţe. Această perioadă ne oferă posibilitatea afirmării profesionalismului, a maturităţii şi capacităţii organizatorice a poliţiştilor hunedoreni, de la nivelul tuturor structurilor, de a gestiona o problematică diversă şi complexă, dar care nu ne absolvă de îndatoririle noastre curente.”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura