Politica si administratie

Ziua Familiei la Petroşani

Vineri, 14 mai 2021, la Petroşani, a fost sărbătorită Ziua Familiei, ocazie cu care ad­ministraţia publică locală a premiat cuplurile care au împlinit 50 şi 60 de ani de căsătorie.
Alături de primarul Tiberiu Iacob Ridzi am par­ticipat la această sărbătoare a comu­nităţii noastre, respectând condiţiile sanitare exis­tente şi i-am felicitat pe soţii „longevivi”, oferin­du-le diplome, flori şi un stimulent financiar.
Înainte de deschiderea evenimentului am stat de vorbă cu o parte dintre invitaţi, care mi-au spus că aveau nevoie de o astfel de întâlnire din mai multe motive: odată pentru că lupta pe care au dus-o pentru a se menţine sănătoşi în timpul pandemiei i-a obosit şi i-a debusolat; apoi pentru că în ultima vreme au auzit multe lucruri despre cei în vârstă, că ei nu mai contează, că nu mai este nevoie de ei şi că ar trebui să se dea la o parte pentru a face loc tinerilor care vin să construiască o altă lume. Faptul că primăria din Petroşani a organizat o astfel de acţiune este o mângâiere pentru ei, dar şi o recunoaştere a unei izbânzi în faţa trecerii implacabile a timpului.
Încă de la intrarea lor în Sala de Marmură a primăriei, mi-am dat seama din ţinută, din strălucirea privirilor şi din bucuria cu care s-au revăzut că trăiau un moment unic. Da, aceşti oameni aveau nevoie de căldura unei reuniuni în care să fie priviţi cu dragoste şi respect, cu admiraţie, fiind cel mai bun exemplu pentru comunitatea noastră.
Într-o lume în care valorile fundamentale ale familiei par să se clatine, ei au dovedit că tocmai aceste valori i-au ţinut laolaltă şi i-au ajutat să aibă o viaţă lungă în familia pe care şi-au format-o.
Având în vedere aceste lucruri, am ţinut să le adresez un cuvânt prin care să le arăt că, uneori, nu trebuie să plecăm urechea la toate zvonurile care circulă pentru că multe dintre ele nu sunt sau nu au voie să fie adevărate.
Redau aici o parte din cuvântul rostit:
„Când în decembrie 2020 am intrat în Parlamentul României, una din discuţiile care au avut loc în jurul acestui eveniment a fost aceea că aveam peste 60 de ani şi că, după părerea unor persoane, eram prea în vârstă pentru a fi senator. Nimic mai nea­devărat!
Cuvântul „senat” vine de la latinescul „senatus”, care derivă de la cuvîntul „senex – bătrân”. Sensul cuvântului „senat” reflectă o formă antică de organizare socială în care cea mai mare putere de decizie o deţinea omul cel mai bătrân.
Din acest motiv trebuie să-i îndemnăm pe tineri să construiască o nouă lume cu noi alături. Nu pentru a lua decizii în locul lor, ci pentru a-i ajuta cu experienţa noastră de viaţă.
A ne trăi în continuare viaţa, cu demnitate, cu dragoste şi cu dorinţa de a le fi de folos celor din jur este cel mai frumos exemplu pe care îl putem da şi cel mai cald mesaj pe care îl putem transmite prin faptele noastre tinerelor generaţii.
Dumneavostră sunteţi „senatorii” comu­nită­ţii noastre, iar prezentul şi viitorul au mare nevoie de noi toţi. Vă urăm viaţă lungă, sănătate şi bucuria de a ne mai întâlni şi cu alte ocazii la fel de frumoase!
La mulţi ani FAMILIEI! La mulţi ani celor care au sărbătorit această zi, având şansa să rămână împreună!”

Lucica Dina Muntean,
senator PNL de Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura