Ziua Eroilor, sărbătorită la Orăştie

Ziua Eroilor a fost comemorată, ieri, şi în municipiul Orăştie. Activităţile au debutat la ora 11.30, în Cimitirul Eroilor, cu depuneri de coroane de flori la mormintele soldaţilor căzuţi în cele două războaie mondiale.

De la ora 12.15, Ziua Eroilor a continuat în Piaţa Victoriei, în faţa Bisericii Ortodoxe „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, unde un sobor de preoţi ai parohiilor ortodoxe din Orăştie, a oficiat un parastas de pomenire. Despre semnificaţia Zilei Eroilor a vorbit preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, subfiliala Orăştie, Nicolai Lozneanu.

În cuvântul de deschidere, primarul Alexandru Munteanu a subliniat: „Ziua Eroilor se înscrie în seria evenimentelor cu caracter cultural – istoric, pe care Primăria municipiului Orăştie, împreună cu aşezămintele culturale locale şi cu alte instituţii de tradiţie, le organizează anual şi din care fac parte manifestări precum: «Ziua Drapelului Naţional», «Ziua Imnului Naţional» sau simpozionul «Personalităţi şi evenimente orăştiene». Organizatori, colaboratori şi participanţi, deopotrivă, avem datoria morală de a evoca simbolurile şi valorile naţionale spirituale şi umane, dar şi pe cei care s-au jertfit pentru ele, pentru că cine nu-şi cunoaşte trecutul şi semnificaţiile sale, nu poate fi ancorat în realităţile prezentului. În calitate de primar, nu pot decât să încerc un sentiment de mândrie, deoarece constat că reprezentanţii principalelor instituţii ale Orăştiei şi membrii importanţi ai comunităţii noastre răspund de fiecare dată pozitiv şi participă activ la aceste manifestări, în cadrul cărora sunt evocate evenimente, simboluri naţionale, eroi sau personalităţi de marcă ale culturii şi istoriei noastre“

La final, un grup de elevi ai Şcolilor Generale „Dominic Stanca” şi „Dr. Aurel Vlad” au susţinut un scurt program artistic, adecvat momentului comemorativ, manifestarea încheindu-se cu depuneri de coroane la cele două troiţe închinate eroilor neamului, care străjuiesc impunătorul lăcaş de cult din centrul Orăştiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare